Επανεμφανίστηκε ο Μα

Επανεμφανίστηκε ο Μα

Η απουσία του ιδρυτή της Alibaba Τζακ Μα από τις δημόσιες δραστηριότητες τους τελευταίους δύο μήνες –ο ίδιος δεν εμφανίστηκε καν στο τελευταίο επεισόδιο μιας τηλεοπτικής εκπομπής όπου ήταν να εμφανιστεί ως κριτής– είχε τροφοδοτήσει συζητήσεις στα social media σχετικά με το πού βρίσκεται, ενώ οι κινεζικές αρχές έβαζαν κανόνες στη λειτουργία της επιχειρηματικής του αυτοκρατορίας.

Τελικά, το πρωί της Τετάρτης πήρε μέρος σε τηλεδιάσκεψη με 100 καθηγητές, στην πρώτη εμφάνισή του από τον Οκτώβριο, στέλνοντας στα ύψη τις μετοχές του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Ο Όμιλος Alibaba επιβεβαίωσε επίσης ότι ο επιχειρηματίας παρακολούθησε την online εκδήλωση. Οι μετοχές της Alibaba στο Χονγκ Κονγκ σημείωσαν άνοδο άνω του 6% μετά τις αναφορές της επανεμφάνισης Μα.

Η δημόσια εμφάνιση του Μα έρχεται τη στιγμή που η Alibaba σκοπεύει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 5 δισ. δολάρια μέσω της πώλησης ενός ομολόγου σε δολάρια ΗΠΑ αυτόν τον μήνα. Το Reuters μετέδωσε ότι τα έσοδα από ομόλογα θα μπορούσαν να φτάσουν τα 8 δισ. δολάρια, τα οποία, πιθανότατα, ο ηγέτης του ηλεκτρονικού εμπορίου θα χρησιμοποιούσε για γενικές εταιρικές δαπάνες.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: techblog.gr


Σχολιάστε εδώ