Αλ. Τσίπρας σε εμπόρους στο Ίλιον: Μόνες λύσεις η μη επιστρεπτέα ενίσχυση και η γενναία ρύθμιση ιδιωτικού χρέους (video)

Αλ. Τσίπρας σε εμπόρους στο Ίλιον: Μόνες λύσεις η μη επιστρεπτέα ενίσχυση και η γενναία ρύθμιση ιδιωτικού χρέους (video)

Την ευκαιρία να συζητήσει με καταστηματάρχες, επαγγελματίες και απλούς πολίτες για την πανδημία και την οικονομική κατάσταση, είχε ο Αλέξης Τσίπρας, περιοδεύοντας το πρωί στο Ίλιον.

Στην αγωνία που εξέφρασαν έμποροι, επαγγελματίες και εργαζόμενοι για την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία, καθώς θα πρέπει «όχι μόνο να καλύψουν την τεράστια πτώση του τζίρου αλλά και να επιστρέψουν τις όποιες ενισχύσεις που πήραν το προηγούμενο διάστημα», όπως -σύμφωνα με κομματικές πηγές- είπαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι έχει θέσει από την αρχή το θέμα της μη επιστρεπτέας προκαταβολής, «ένα εξαιρετικά κρίσιμο θέμα προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις, γιατί σε αυτή την δύσκολη στιγμή πρέπει να μην οδηγηθούν σε κλείσιμο».

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει:

“Η στρατηγική και οι επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ έχουν ήδη προκαλέσει ολέθριες συνέπειες στο λιανεμπόριο και στα τοπικά καταστήματα.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου σήμερα στο Ίλιον, ιδιοκτήτες μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγωνία τους, περιγράφοντας τα αδιέξοδα που έχουν δημιουργηθεί καθώς παραμένουν χωρίς ουσιαστική στήριξη, συσσωρεύοντας στην πραγματικότητα χρέη που δεν θα μπορέσουν να αποπληρώσουν.
Η ουσιαστική στήριξή τους μέσω της μετατροπής της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση καθώς και η γενναία ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους, είναι οι μόνες λύσεις για να μην δούμε ξανά χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις να χρεοκοπούν, συμπαρασύροντας και τους εργαζόμενους στην ανεργία.”

Φωτο: screenshot video


Σχολιάστε εδώ