Θα μπορείτε να του «μιλάτε»…

Θα μπορείτε να του «μιλάτε»…

Μια νοτιοκορεατική start up έχει δημιουργήσει ένα κολάρο σκύλου με τεχνητή νοημοσύνη, που μπορεί να ανιχνεύσει πέντε συναισθήματα στους κυνόδοντες, καταγράφοντας τα γαβγίσματα, με τη χρήση τεχνολογίας αναγνώρισης φωνής.

Το περιλαίμιο μπορεί να αναγνωρίζει τα συναισθήματα με ποσοστό ακριβείας 90% και να πει στους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, μέσω μιας εφαρμογής smartphone, αν τα σκυλιά τους είναι χαρούμενα, χαλαρά, ανήσυχα, θυμωμένα ή λυπημένα. Παρακολουθεί επίσης τη σωματική δραστηριότητα και ξεκούραση των σκύλων.

«Αυτή η συσκευή δίνει στον σκύλο μια φωνή, τέτοια που οι άνθρωποι να μπορούν να καταλάβουν», δήλωσε ο Άντριου Γκιλ, διευθυντής μάρκετινγκ της εταιρείας. Η εταιρεία άρχισε να συλλέγει διαφορετικούς τύπους γαβγίσματος για να αναλύσει τα συναισθήματα των σκύλων το 2017. Τρία χρόνια αργότερα ανέπτυξαν έναν αλγόριθμο βασισμένο σε μια βάση δεδομένων με περισσότερα από 10.000 δείγματα από 50 ράτσες σκύλων.

Η παγκόσμια αγορά φροντίδας κατοικίδιων ζώων ανήλθε στα 138 δισ. δολάρια το 2020, με αύξηση 34%, σύμφωνα με τα στοιχεία του Euromonitor, καθώς περισσότεροι άνθρωποι πέρασαν χρόνο στο σπίτι με τα κατοικίδια ζώα τους ή υιοθέτησαν κατοικίδια ζώα κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ο παγκόσμιος πληθυσμός σκύλων αυξήθηκε επίσης 18% την ίδια χρονιά και έφτασε τα 489 εκατομμύρια.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: naftemporiki.gr


Σχολιάστε εδώ