Φώφη Γεννηματά: Το Κίνημα δεν θα γίνει «ουρά» ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ!

Φώφη Γεννηματά: Το Κίνημα δεν θα γίνει «ουρά» ούτε της ΝΔ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ!

Γε-Αυτόνομη πορεία μέχρι τις εκλογές

«Η πορεία μας θα είναι αυτόνομη. Το Κίνημα Αλλαγής δεν πρόκειται να γίνει ‘‘ουρά’’ ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της Νέας Δημοκρατίας». Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα εκπέμπει σταθερά το τελευταίο διάστημα η Φ. Γεννηματά, στον απόηχο της φημολογίας που την εμπλέκει σε σενάρια συνεργασίας, πριν ή μετά τις εκλογές, είτε με τον Κυρ. Μητσοτάκη είτε με τον Αλ. Τσίπρα.

Με τον τρόπο αυτό θέλει να παγώσει όλες τις σχετικές συζητήσεις, που αφενός υποσκάπτουν τις προσπάθειες για τη διεύρυνση της απήχησης του Κινήματος στην ελληνική κοινωνία και αφετέρου τροφοδοτούν την εσωστρέφεια και τη σύγχυση στις τάξεις στελεχών και ψηφοφόρων.

Πρωταρχικός στόχος της Χαρ. Τρικούπη παραμένει η ενίσχυση της επιρροής του Κινήματος, ώστε να συγκεντρώσει διψήφιο ποσοστό στις εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν διεξαχθούν. Κάτι που θα τους επιτρέψει να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό (καθοριστικό) ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις της επόμενης ημέρας. «Αυτός ο δρόμος έχει μόνο μπροστά», υπογράμμισε η κ. Γεννηματά σε πρόσφατη συνέντευξή της. «Αυτό που διεκδικούμε είναι να πείσουμε την ελληνική κοινωνία –με την ψήφο της στις επόμενες εκλογές– να αλλάξει τους πολιτικούς συσχετισμούς», πρόσθεσε.

Στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν δεδομένο ότι στην πορεία προς τις εκλογές θα δεχτούν πλαγιοκοπήσεις αλλά και χτυπήματα κάτω από τη ζώνη τόσο από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας όσο και του ΣΥΡΙΖΑ. Με διαφορετικά κίνητρα κάθε πλευρά, αλλά με τον ίδιο κοινό στόχο: Τον περιορισμό της εκλογικής απήχησης του Κινήματος Αλλαγής.

«Και ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας θέλουν ένα Κίνημα Αλλαγής αποδυναμωμένο στις επόμενες εκλογές, ούτως ώστε να μην μπορεί να αντισταθεί στις πιέσεις και τις προτάσεις», τονίζουν παράγοντες της Χαρ. Τρικούπη. Θεωρούν δε ότι στην… προσπάθεια αυτή συμπράττουν και θα συμπράξουν και τα Μέσα Ενημέρωσης.

Στον «πόλεμο» αυτό, δε, εντάσσουν τις πρωτόγνωρες για τα πολιτικά δεδομένα της χώρας διαστάσεις που προσέλαβε η απόφαση της κ. Γεννηματά να αντικαταστήσει τον Ανδρ. Λοβέρδο από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Και αυτό ύστερα από πέντε (!) και πλέον χρόνια που κατείχε το συγκεκριμένο αξίωμα. Επισημαίνουν δε ότι αντίστοιχες αποφάσεις σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ περνούν σχεδόν… απαρατήρητες από τα Μέσα Ενημέρωσης. Συνεργάτες της κ. Γεννηματά σημειώνουν ότι η απόφαση αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο των αλλαγών που σχεδιάζει να κάνει με στόχο την ενίσχυση της δυναμικής του Κινήματος εντός κι εκτός Κοινοβουλίου αλλά και τη διατύπωση ενός ενιαίου λόγου.

Ψάχνει για ρόλο ο Παπανδρέου
Προβληματισμός, στο μεταξύ, εκφράζεται από ορισμένα στελέχη ως προς τις κινήσεις του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, που πρόσφατα τάχθηκε ανοιχτά υπέρ μιας συνεργασίας (συμμαχίας) με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συζήτηση που στην ουσία υπονομεύει τον κεντρικό στόχο που έχει θέσει η κ. Γεννηματά για τις επόμενες εκλογές: Το Κίνημα να εξασφαλίσει ένα μεγάλο ποσοστό που θα του επιτρέψει να παίξει ρόλο στις μετεκλογικές εξελίξεις.

Την ίδια στιγμή λοξοκοιτούν προς την πλευρά των στελεχών που δεν βλέπουν με καλό μάτι μια ενδεχόμενη συνεργασία με τον Αλ. Τσίπρα. Από την άλλη, στη Χαρ. Τρικούπη μελετούν με προσοχή τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων, οι οποίες –στο μέτρο που αποτυπώνουν με ακρίβεια και αντικειμενικότητα το κλίμα– καταγράφουν θετικό κλίμα έναντι της κυβέρνησης στις τάξεις των ψηφοφόρων του Κινήματος.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ