Οι πονηριές του ΑΚΕΛ…

Οι πονηριές του ΑΚΕΛ…

Διαβάσαμε και για την κόντρα του Γεν. Γραμ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού με τον Νίκο Κοτζιά, καθώς ο κύπριος πολιτικός επιχειρεί να διαψεύσει τον πρώην υπουργό και όσα γράφει στο βιβλίο του, σύμφωνα με τα οποία είχε ζητηθεί η απομάκρυνσή του από την κυβέρνηση σε συναντήσεις που είχε ο κ. Κυπριανού με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Η αλήθεια πάντως είναι ότι το ΑΚΕΛ και ο Άντρος Κυπριανού τα είχαν βάλει με τον Νίκο Κοτζιά ήδη από τις συνομιλίες της Γενεύης, πριν από το Κραν Μοντανά. Και αυτό διότι θεωρούσαν ότι ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, επειδή ήθελε να στριμώξει την Τουρκία στα θέματα των εγγυήσεων, των παρεμβατικών δικαιωμάτων και της παραμονής του κατοχικού στρατού, υπονόμευε τη λύση, την οποία ήθελε διακαώς ο κ. Κυπριανού.

Μήπως αντί για αυτήν την άγονη συζήτηση και αντιπαράθεση μεταξύ πρώην συντρόφων θα πρέπει το ΑΚΕΛ, ρητά και κατηγορηματικά, να δηλώσει δημοσίως ποια είναι η θέση του για τις τουρκικές εγγυήσεις, για τις τουρκικές κατοχικές δυνάμεις και την απαίτηση για διατήρηση της παρουσίας τους στο νησί, για τα παρεμβατικά δικαιώματα της Τουρκίας;

Γιατί είναι πολύ ωραίο να δηλώνει κάποιος κομμουνιστής και διεθνιστής. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπορεί να κάνει τα στραβά μάτια στη διατήρηση της τουρκικής στρατιωτικής παρουσίας και των τουρκικών επεμβατικών δικαιωμάτων με το πρόσχημα της επίδειξης… καλής θέλησης για την επίτευξη λύσης.

exofrenikos@hotmail.com

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ