Ο Γ. Στύλιος νέος αρμόδιος στο Κτηματολόγιο – Οι προκλήσεις της νέας ηγεσίας

Ο Γ. Στύλιος νέος αρμόδιος στο Κτηματολόγιο – Οι προκλήσεις της νέας ηγεσίας

Ο νέος αρμόδιος για το Κτηματολόγιο, υφυπουργός Γιώργος Στύλιος γεννήθηκε στην Άρτα το 1971, έχει πτυχίο Φυσικής, μεταπτυχιακό από το City του Λονδίνου και διδακτορικό στην Πληροφορική. Από το 2012 εκλέγεται βουλευτής με τη ΝΔ στην Άρτα και το 2014 διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας. Καλή θητεία και θα… τα λέμε κάθε εβδομάδα από εδώ…

Οι προκλήσεις της νέας ηγεσίας

Η πρώτη πρόκληση της νέας πολιτικής ηγεσίας είναι η λειτουργία κτηματολογικών γραφείων σε όλη τη χώρα –η ψηφιακή έκφανση της οποίας έχει ήδη δοκιμαστεί– σε συνεργασία με τους συλλόγους των επαγγελματιών (δικηγόρους, συμβολαιογράφους και μηχανικούς) σε όλη τη χώρα, όπου γίνονται συναλλαγές μέσω διαδικτύου και όχι με φυσική παρουσία.
Ένα δισεκατομμύριο σελίδες προς ψηφιοποίηση…

Η δεύτερη πρόκληση είναι η ψηφιοποίηση σχεδόν ενός δισεκατομμυρίου σελίδων των παλιών εγγραφών από όλα τα υποθηκοφυλακεία της χώρας, τα οποία θα σταματήσουν να λειτουργούν μόλις ολοκληρωθεί η κτηματογράφηση σε κάθε περιοχή και θα γίνουν τα προαναφερθέντα κτηματολογικά γραφεία, όπου το ανθρωποκεντρικό σύστημα θα δώσει τη θέση του στο κτηματοκεντρικό.

Ποιός είναι ο νέος υφυπουργός

Ο Γιώργος Στύλιος του Δημοσθένη γεννήθηκε στην Άρτα το 1971. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Το 1989 εισήχθη στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου και ολοκλήρωσε τις σπουδές του. ΄

Απέκτησε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στο Πανεπιστήμιο City University του Λονδίνου (M.Sc.) και το διδακτορικό του στο τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών (PhD).

Αρχικά, δραστηριοποιήθηκε επαγγελματικά σε φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης. Δίδαξε στο Τμήμα Τηλεπληροφορικής και Διοίκησης του ΤΕΙ Ηπείρου και εργάστηκε ως στέλεχος του ΤΕΙ Ηπείρου σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα. Έγινε Καθηγητής Εφαρμογών στο Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στη Διοίκηση και στην Οικονομία του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα όπου και υπηρέτησε ως Προϊστάμενος του Τμήματος.

Διετέλεσε Πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., Γραμματέας πόλης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Ν.Δ.

Το 2012 εκλέχθηκε Βουλευτής του Νομού Άρτας Νέας Δημοκρατίας. Ορίστηκε από το 2012 μέλος της διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής και Πρόεδρος αυτής στο Τμήμα διακοπής Εργασιών της Βουλής του θέρους 2014. Επιπλέον, υπήρξε μέλος της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, μέλος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών της Βουλής καθώς και μέλος της Υποεπιτροπής Νησιωτικών και Ορεινών Περιοχών.

Από το Σεπτέμβριο έως το Νοέμβριο του 2014 διετέλεσε Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ