Μπορεί να παραχθεί στην Ελλάδα εμβόλιο για τον κορωναϊό; – Τι λέει πρόεδρος των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων

Μπορεί να παραχθεί στην Ελλάδα εμβόλιο για τον κορωναϊό; – Τι λέει πρόεδρος των Ελλήνων φαρμακοβιομηχάνων

Μπορεί να γίνει παραγωγή του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα αλλά όχι εντός του 2021, όπως δήλωσε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Αταίριαστοι», ο Θεόδωρος Τρύφων, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας.

Τόνισε ότι οι ελληνικές βιομηχανίες, διαθέτουν εξειδικευμένο προσωπικό και έχουν πολύ μεγάλες παραγωγικές δυνατότητες ωστόσο όπως εξήγησε υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες.

Ειδικότερα, από τη στιγμή που εταιρίες όπως η Moderna ή η Pfizer θα έδιναν τα δικαιώματα του φακέλου, θα μετέφεραν τεχνογνωσία και θα παρείχαν την πρώτη ύλη, χρειάζονται τουλάχιστον 12 με 18 μήνες προκειμένου να γίνει η μετατροπή των χώρων για την παραγωγή εμβολίων, καθώς είναι πολύ συγκεκριμένες οι διαδικασίες που ορίζουν οι παγκόσμιοι οργανισμοί που εγκρίνουν τα φάρμακα και τα εμβόλια.

«Εάν αρχίζαμε 1η Φεβρουαρίου θα μπορούσαμε μετά το Σεπτέμβρη του 2022 να έχουμε εμβόλια ελληνικής παραγωγής, -μάλλον ελληνικής αποδέσμευσης, στην αγορά. Δεν μπορεί να γίνει επ’ ουδενί πιο πριν. Είναι μια διαδικασία που είναι πάρα πολύ συγκεκριμένη», τόνισε ο κ. Τρύφων.

Με αυτό το δεδομένο, ανέφερε ότι η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να παράξει εμβόλια για αυτή την πρώτη φάση των εμβολιασμών εντός του 2021, αλλά η ελληνική βιομηχανία μπορεί να παίξει ρόλο αν οι εμβολιασμοί γίνουν ετήσιοι και μάλιστα έχουν ήδη αρχίσει οι σχετικές συζητήσεις.

Πηγή: skai.gr

 


Σχολιάστε εδώ