Διαψεύδουν διπλωματικές πηγές τον Τσαβούσογλου: Δεν υπάρχει συνάντηση με Δένδια

Διαψεύδουν διπλωματικές πηγές τον Τσαβούσογλου: Δεν υπάρχει συνάντηση με Δένδια

Δεν έχει προγραμματισθεί ή συμφωνηθεί συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου διευκρινίζουν διπλωματικές πηγές αναφερόμενοι σε σημερινές δηλώσεις του κ. Τσαβούσογλου, κατά τη συνάντησή του με πρέσβεις κρατών -μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών διατηρεί προσωπική φιλική σχέση με τον Τούρκο ομόλογό του από σειρά ετών, πλην όμως, δεν έχει συμφωνηθεί και προγραμματισθεί συνάντησή τους για το προσεχές διάστημα.

«Βεβαίως, ο κ. Δένδιας παραμένει ανοιχτός στο ενδεχόμενο μίας συνάντησης με τον κ. Τσαβούσογλου, όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες», υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές.

Τί είπε ο Τσαβούσογλου

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα στην Άγκυρα, κατά τη συνάντησή του με τους πρεσβευτές των χωρών μελών της Ε.Ε. ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υποστήριξε πως με τον Νίκο Δένδια έχουν συμφωνήσει να συναντηθούν.

Παράλληλα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε και πάλι την Ελλάδα και την Κύπρο, τονίζοντας πως «κάποιες χώρες μέλη της Ε.Ε., τα πολυετή διμερή προβλήματα τους με την Τουρκία τα μετέφεραν στην ΕΕ. Προσπάθησαν να φέρουν την Τουρκία αντιμέτωπη με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Eνώ η ΕΕ δεν υποστηρίζει κάποιο κράτος μέλος της για τη διευθέτηση οριοθέτησης θαλασσίων ζωνών μεταξύ τους και δηλώνει ότι δεν έχει τέτοια αρμοδιότητα, όταν το θέμα ήταν η Τουρκία έκανε ακριβώς το αντίθετο. Έγινε κατάχρηση στην έννοια της αλληλεγγύης».

O Ερντογάν μας κατηγορεί και για… παραβιάσεις!

Η Ελλάδα να σταματήσει τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου – δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας κατά τη διάρκεια συνάντησής του με πρεσβευτές κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και κατηγόρησε τη χώρα μας για «για παράνομες δραστηριότητες στα νησιά τα τελευταία χρόνια» … «να αφήσει τις εντάσεις, ώστε να ξεκινήσει μια νέα εποχή με τις διερευνητικές συζητήσεις, στις 25 Ιανουαρίου».

Με πληροφορίες και από hellasjournal.gr


Σχολιάστε εδώ