Ζ. Μακρή για το άνοιγμα των σχολείων: Kρίθηκε ότι δεν πλήττεται η δημόσια υγεία και αυτό επιβάλλουν κοινωνικοί και ψυχολογικοί λόγοι

Τη συμβολή της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων, αλλά και των παιδιών στην ασφαλή, δια ζώσης επαναλειτουργία νηπιαγωγείων, δημοτικών και ειδικών σχολείων από τις 11 Ιανουαρίου, εξήρε η υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής, Ζέτα Μακρή μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στη Σοφία Μπερετάνου.

Οπως επισήμανε «τα σχολεία θα ανοίξουν όχι επειδή έτσι θέλησε το υπουργείο Παιδείας, αλλά γιατί σε συνεργασία με το υπ. Υγείας και με ομόφωνη γνώμη των ειδικών κρίθηκε ότι δεν πλήττεται η δημόσια υγεία και αυτό επιβάλλουν κοινωνικοί και ψυχολογικοί λόγοι. Σε κάθε περίπτωση είμαστε σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε έκτακτου συμβάντος.»

Η υφυπουργός Παιδείας σε ξεχωριστή αναφορά της για τα σχολεία Ειδικής Αγωγής, τόνισε ότι «θα λειτουργήσουν και στον πρώτο και στον δεύτερο βαθμό.»

ΔΥΟ ΧΙΛΙAΔΕΣ RAPID TEST ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΑΥΡΙΟ (11-01-2021)

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους εμβολιασμούς εκπαιδευτικών, διότι «σύμφωνα με τους

λοιμωξιολόγους και αυτοί, όπως άλλες επαγγελματικές ομάδες, θα προηγηθούν του γενικού πληθυσμού. Μπορούν να στείλουν μήνυμα στην ειδική πλατφόρμα και αφού λάβουν απαντητικό μήνυμα, να κάνουν και αυτοί το τεστ γρήγορης απόκρισης. Ηδη, το έχουν ζητήσει 6.000 εκπαιδευτικοί και για αύριο Δευτέρα 11-1-2021 έχει προγραμματιστεί η διεξαγωγή 2.000 rapid test , με σημαντική βοήθεια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των Περιφερειών της χώρας»

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ

Για τη διασφάλιση συνθηκών υγιεινής και προστασίας έναντι του sars cov-2, η κυρία Μακρή είπε πως «η προσέλευση και αποχώρηση των παιδιών θα γίνεται ανά ομάδες, με κλιμακωτό ωράριο και από διαφορετικές εισόδους-εφόσον υπάρχουν- όπως ορίζουν ο διευθυντής και οι διδάσκοντες κάθε σχολείου, ώστε να περιοριστεί ο συγχρωτισμός των γονέων, προσθέτοντας ότι «και τα διαλείμματα θα γίνονται σε διαφορετικές ώρες. Επίσης, θα γίνεται συχνός εξαερισμός των αιθουσών και σχολαστική καθαριότητα, ενώ θα ακολουθείται με συνέπεια το τρίπτυχο μάσκες, τήρηση αποστάσεων και συχνό πλύσιμο χεριών.»


Σχολιάστε εδώ