Καραντί ξηράς

Καραντί ξηράς

 


Συγγραφέας
Δήμητρα Μαρκοπούλου 


Η καραντίνα των στεριανών είναι κάτι αντίστοιχο με το καραντί των θαλασσινών, μια διασάλευση της τάξης, που είναι ικανή να τους μπατάρει.
Τριάντα μικροδιηγήματα μπαλατζάρουν μεταξύ εγκλεισμού και κανονικότητας, εκεί που το κανονικό και το μη κανονικό συγχέονται αξεδιάλυτα.
Εκεί που ο ιός του ανεκπλήρωτου έρωτα και της μοναξιάς και η επιδημία της αδιαφορίας, του φόβου και της προκατάληψης, αποδεικνύονται πιο ισχυροί από κάθε κορονοϊό.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Δήμητρα Μαρκοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα, όπου και σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 2020 αποφοίτησε από το Μεταπτυχιακό του Ανοιχτού Πανεπιστημίου στη  Δημιουργική Γραφή. Από το 2008 εργάζεται ως φιλόλογος στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και εκπονεί προγράμματα φιλαναγνωσίας και δημιουργικής γραφής.
Υπηρέτησε στο Ηράκλειο Κρήτης, από το οποίο και εμπνεύστηκε.
Στο πλαίσιο εκπαιδευτικών προγραμμάτων έχει συντονίσει δύο ταινίες για μαθητές που έχουν βραβευτεί: Η σκοτεινή προφητεία της Κασσάνδρας και 2084. Υπό την καθοδήγησή της έχουν διασκευαστεί από μαθητές τα ομηρικά έπη στα κρητικά και τα έργα: Ρωμαίος και Ιουλιέττα to be, Αντιγόνη, Όρνιθες και οι δίκες του Θηραμένη και του Πειθία από τα Ελληνικά του Ξενοφώντα.
Είναι μέλος της ομάδας Διαβάζω για τους Άλλους που απευθύνεται σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες πραγματοποιώντας θεραπευτικές αναγνώσεις σε Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων. Παράλληλα, καλλιεργεί το πνεύμα αλληλεγγύης στο σχολείο, προωθώντας δράσεις  συνεκπαίδευσης με ειδικά σχολεία και Κ.Α.Π.Η.
Το διήγημά της «Μια άσκοπη μετακίνηση» περιλαμβάνεται στο συλλογικό τόμο «Τα διηγήματα του εγκλεισμού» των εκδόσεων Άπαρσις και το διήγημα «Φυγομαχία» στο συλλογικό έργο ΙστΟρίεΣ των εκδόσεων Νίκας, αφού διακρίθηκαν σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς σχετικά με τον ιό.


Σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία
Απευθείας από τις εκδόσεις Άπαρσις
τ.2155155600| emporiko.aparsis@gmail.com
και στη φόρμα επικοινωνίας
http://www.aparsis.gr/contactus


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΑΡΣΙΣ

Κατηγορία: Ελληνική Λογοτεχνία,  Συλλογή Διηγημάτων
ISBN: 978-618-5320-91-1


Σχολιάστε εδώ