Πρόκληση Ακάρ: Είναι γνωστή η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας, μείωση του φαγητού, της ένδυσης, του μισθού αλλά ξεκίνησαν μια εκστρατεία εξοπλισμού – Δεν αρκούν…

Πρόκληση Ακάρ: Είναι γνωστή η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας, μείωση του φαγητού, της ένδυσης, του μισθού αλλά ξεκίνησαν μια εκστρατεία εξοπλισμού – Δεν αρκούν…

“Οσα αεροσκάφη και υποβρύχια να αγοράσει η Ελλάδα, δεν αρκούν”

Σε νέες προκλήσεις, προχώρησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα προχωρά σε προβοκατόρικες ενέργειες και προκλητικά βήματα.

Ο Χουλουσί Ακάρ επιτέθηκε στην Αθήνα, με αφορμή το νέο αμυντικό πρόγραμμα της Ελλάδας λέγοντας: «Είναι γνωστή η κατάσταση της οικονομίας της Ελλάδας. Έχουν προβλήματα. Όμως παρά τα προβλήματα και με κόστος τη μείωση του φαγητού, της ένδυσης, του μισθού του κάθε Έλληνα πολίτη, ξεκίνησαν μια εκστρατεία εξοπλισμού, μια μόδα εξοπλισμού. Αγοράστε όσα αεροσκάφη θέλετε, όσα υποβρύχια, όσα πλοία θέλετε. Δεν σας αρκούν. Δεν αρκούν», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, κατηγόρησε την Αθήνα σημειώνοντας ότι «οι Έλληνες γείτονες μας κάνουν προβοκατόρικες ενέργειες, κάνουν προκλητικά βήματα και αυξάνουν την ένταση στην περιοχή. Και καλύπτουν όσα κάνουν οι ίδιοι και αποκρύπτουν τις προσπάθειες μας για διάλογο, για ειρηνικές μεθόδους οι οποίες συμβαδίζουν με το διεθνές δίκαιο».

Ακάρ σε Χαφτάρ: Αν επιτεθείτε σε τουρκικές δυνάμεις, δε θα έχετε πού να κρυφτείτε

Τούρκος Υπουργός Άμυνας, προειδοποίησε σήμερα ότι οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ και οι υποστηρικτές τους στην ανατολική Λιβύη θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι» εάν επιχειρήσουν να επιτεθούν σε τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή.

Πηγή: iefimerida.gr


Σχολιάστε εδώ