Στο σφυρί βγάζουν τα funds 500.000 ακίνητα, που τα πήραν σχεδόν τζάμπα

Στο σφυρί βγάζουν τα funds 500.000 ακίνητα, που τα πήραν σχεδόν τζάμπα

Έρχονται δύσκολες μέρες

Το «Τετέλεσται» έφτασε για τις οικογένειες αλλά και για τις επιχειρήσεις, που πλέον χάνουν το σπίτι τους ή το κατάστημά τους από τη στιγμή που το δάνειο που είχαν πάρει από τις τράπεζες… βάφτηκε κόκκινο και πέρασε στα περιβόητα funds.

Συγκεκριμένα, στη διαχείριση των funds έχουν περάσει ένα σωρό πακέτα «κόκκινων» δανείων τα τελευταία χρόνια και ενδεχομένως να περάσουν κι άλλα καθώς, σύμφωνα με γνώστες της αγοράς, αναμένεται να βρεθούν συνολικά με δάνεια αξίας 60 δισ. ευρώ περίπου. Και όλα αυτά τα δάνεια έχουν υποθήκες σε πάνω από 500.000 ακίνητα.

Σε πρώτη φάση, στόχος είναι η πώληση ακινήτων που έχουν περάσει στην κυριότητα επενδυτών, όπως η Pimco και η doValue, οι οποίες έχουν πάρει δάνεια αξίας 2 δισ. ευρώ (χαρτοφυλάκιο «Pillar») και 7,5 δισ. ευρώ (χαρτοφυλάκιο «Cairo») αντίστοιχα, τα οποία έχουν εξασφαλίσεις ακίνητα.

Πρόκειται για 100.000 ακίνητα, συνολικής αξίας γύρω στα 10 δισ. ευρώ, από τα οποία το 54% είναι οικιστικά, το 20% οικόπεδα, το 2% βιομηχανικά ακίνητα και το 8% εμπορικά ακίνητα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ