Ταμείο Ανάκαμψης: «Πακέτο» 32 δισ. για την Ελλάδα

Ταμείο Ανάκαμψης: «Πακέτο» 32 δισ. για την Ελλάδα

Πολύτιμη χρηματοδότηση για την στήριξη της οικονομίας προσδοκά η Ελλάδα μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, το οποίο εγκρίθηκε στη Σύνοδο Κορυφής. Η χώρα μας αναμένεται να λάβει από το Ταμείο 32 δισ. ευρώ και επιπλέον 40 δισ. από το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της επόμενης επταετίας.

Από τους πόρους του Ταμείου που θα λάβει η χώρα μας τα 19,4 δισ. ευρώ είναι επιδότηση και τα 12,4 δισ. είναι δάνεια.

Άγκελα Μέρκελ: Είμαι πολύ ανακουφισμένη

«Μπoρεί να πει κανείς ότι επιλύθηκαν πολλά ζητήματα στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής και είμαι πολύ ανακουφισμένη, μου έφυγε ένα βάρος αφού καταφέραμε να έχουμε τον προϋπολογισμό έτοιμο να τον στείλουμε στο Κοινοβούλιο και το ταμείο Ανάκαμψης συμπεριλαμβανομένου και του μηχανισμού προϋποθέσεων. Αυτό αποτελούσε μία τεράστια εργασία» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

Εμμανουέλ Μακρόν: Τους επόμενους μήνες θα δούμε αν μπορούμε να προσαρμόσουμε αυτό το εργαλείο

«Αποτελεί απάντηση που είναι αναγκαία στο δημοσιονομικό σχέδιο στην κρίση του κορονοϊού. Τους επόμενους μήνες θα δούμε αν μπορούμε να προσαρμόσουμε αυτό το εργαλείο. Διαθέτουμε από κοινού μία αποτελεσματική οικονομική πολιτική από την πρώτη στιγμή και μία δημοσιονομική πολιτική που βρίσκεται στο ύψος της κρίσης που περνάμε. Πρέπει να εφαρμόσουμε αυτό το σχέδιο προκειμένου οι πρώτες εκταμιεύσεις των δόσεων να αρχίσουν από την άνοιξη» τόνισε ο  Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν.


Σχολιάστε εδώ