Αλ. Τσίπρας για Σύνοδο Κορυφής: Διπλωματική ήττα της χώρας

Αλ. Τσίπρας για Σύνοδο Κορυφής: Διπλωματική ήττα της χώρας

«Χθες είχαμε μία πολλή αρνητική εξέλιξη. Μία διπλωματική ήττα για τη χώρα. Η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει κυρώσεις» τόνισε.

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Σε συνέντευξή του που παραχώρησε το πρωί της Παρασκευής στον Ant1 , έκανε λόγο για διπλωματική ήττα της χώρας.

«Χθες είχαμε μία πολλή αρνητική εξέλιξη. Μία διπλωματική ήττα για τη χώρα. Η κυβέρνηση είχε προαναγγείλει κυρώσεις» τόνισε προσθέτοντας ότι με τις αποφάσεις που ελήφθησαν, «έως τον Μάρτη, με τη βούλα της ΕΕ, η Τουρκία θα έχει τη δυνατότητα να σουλατσάρει με το Oruc Reis στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο κ. Τσίπρας επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της, κάνοντας λόγο για διπλωματική ήττα της χώρας, ενώ ανέφερε ότι η ΕΕ ήταν κατώτερη των περιστάσεων.

Είναι προφανές ότι η ΕΕ είναι κατώτερη των περιστάσεων, αλλά και η Κυβέρνηση ήταν κατώτερη των περιστάσεων να προασπίσει τα συμφέροντα της χώρας. Εδώ και 6 μήνες που διεκδικούμε κυρώσεις για την επιθετικότητα της Τουρκίας, και τις οποίες προαναγγέλλει ο κ. Μητσοτάκης, δεν έχουμε πετύχει τίποτα.


Σχολιάστε εδώ