Τουρκική προβοκάτσια στη Θράκη…

Τουρκική προβοκάτσια στη Θράκη…

Την προηγουμένη εβδομάδα είδαμε πόσο εύκολα και πόσο απροκάλυπτα στήνονται οι προβοκάτσιες στη Θράκη.

Ενώ ο κ. Τσαβούσογλου έκανε καμπάνια και για την «τουρκική μουσουλμανική μειονότητα της Δυτικής Θράκης» στη συνεδρίαση της Ισλαμικής Διάσκεψης και ενώ τις προηγούμενες ημέρες το τουρκικό ΥΠΕΞ είχε κάνει αναφορές για την «καταπίεση» της μειονότητας, έσκασε προβοκάτσια στην Ξάνθη.

Εκεί λοιπόν ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μέτε κατήγγειλε ότι γράφτηκαν ρατσιστικά συνθήματα στο σπίτι του. Βεβαίως αυτό που είδαμε να κυκλοφορεί σε συγκεκριμένα τουρκόφωνα ΜΜΕ της Θράκης (το σύνθημα «καλός Τούρκος ο νεκρός Τούρκος») είχε γραφτεί με μαρκαδόρο στο ασανσέρ της πολυκατοικίας που διαμένει ο κ. Μέτε. Απολύτως καταδικαστέο φυσικά το περιστατικό αυτό, εάν και υπάρχουν πολλά ερωτήματα για την πρόθεση αλλά και τις ταυτότητες αυτών που έγραψαν το σύνθημα.

Και ξαφνικά, σε μια δυσανάλογη για το μέγεθος του προβλήματος αντίδραση, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία στηλίτευσε την Ελλάδα για τη μεταχείριση της μειονότητας, καλώντας να συλληφθούν οι δράστες. Αμέσως μετά ακολούθησαν ο πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας. Ο πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης Μουσταφά Σεντόπ μάλιστα έσπευσε να επιτεθεί στην ΕΕ, εκφράζοντας, όπως είπε ειρωνικά, την ελπίδα «η Ευρωπαϊκή Ένωση να θυμηθεί τα ανθρώπινα δικαιώματα και στην περίπτωση που αυτός που δέχεται την επίθεση είναι μουσουλμάνος».

Όμως, και από τις δηλώσεις του Αχμέτ Μέτε καταλαβαίνουμε ότι υπάρχει γκρίνια από τους «προξενικούς» στη Θράκη, καθώς μάλλον έχει περιοριστεί η «έμπρακτη» στήριξή τους από το τουρκικό κράτος. Και έτσι με κάθε ευκαιρία θα στήνεται επεισόδιο ή ακόμη και προβοκάτσια προκειμένου να συγκινηθεί το τουρκικό βαθύ κράτος, ώστε να ανοίξει και το πουγκί του…

exofrenikos@hotmail.com

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ