Σε δύο χρόνια μετακομίζουν οι φυλακές Κορυδαλλού

Σε δύο χρόνια μετακομίζουν οι φυλακές Κορυδαλλού

Από το 2022 θα αρχίσει να ολοκληρώνεται σταδιακά το έργο της κατασκευής των νέων φυλακών στην περιοχή που στεγάζονταν οι εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο και θα αρχίσει να υλοποιείται η απαίτηση πολλών γενεών κατοίκων του Κορυδαλλού για απομάκρυνση των φυλακών από την περιοχή.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορυδαλλού Νίκο Χουρσαλά, έγινε μια συμβολική αλλά και ουσιαστική παρουσία στον Ασπρόπυργο, όπου ο ίδιος μαζί με εκπροσώπους της ηγεσίας του υπουργείου Δικαιοσύνης και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη παρακολούθησαν την κατεδάφιση των κτιρίων του ΝΑΤΟ, προκειμένου να δημιουργηθεί ο χώρος για την ανέγερση των νέων φυλακών.
Εντός 15 ημερών θα περάσει το Προεδρικό Διάταγμα για την αδειοδότηση του έργου και στις αρχές του 2021 θα ξεκινήσει η διαδικασία της δημοπράτησης, δεδομένου ότι έχουν διασφαλιστεί τα κονδύλια.

Αυτό που μένει πλέον για τον Δήμο Κορυδαλλού είναι να παρακολουθεί τις διάφορες φάσεις μέχρι την ολοκλήρωσή του. Ήδη έχει ξεκινήσει η σταδιακή αποσυμφόρηση των φυλακών, λόγω και του κορονοϊού, προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία της μετεγκατάστασης σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έχει οριστεί.
Από κει και πέρα θα ξεκινήσει η διαβούλευση για την αξιοποίηση του χώρου που βρίσκονται σήμερα οι φυλακές και σύμφωνα με τον σχεδιασμό –όπως έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός– πρόκειται να δημιουργηθεί ένα υπερτοπικό πάρκο.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ