Αλόη, Γανόδερμα, Κίσθος, Πρόπολη: Πολύτιμα μυστικά ομορφιάς από την Αθηνά Μαλαπάνη

Αλόη, Γανόδερμα, Κίσθος, Πρόπολη: Πολύτιμα μυστικά ομορφιάς από την Αθηνά Μαλαπάνη


Συγγραφέας
Αθηνά Μαλαπάνη


♦ Πώς μπορούμε να είμαστε υγιείς με φυσικό τρόπο;
Μπορεί η Φύση να μας βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθειά μας;

Πώς μπορούμε να κερδίσουμε τη χαμένη μας ευεξία;

Ποια είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για την ομορφιά;
Πώς μπορούμε να είμαστε και κυρίως, να αισθανόμαστε πάντοτε όμορφοι και όμορφες;
Τι ακριβώς είναι η ομορφιά;

Απαντήσεις σε αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα σχετικά με την υγεία, την ευεξία και την ομορφιά, θα δοθούν αν διαβάσετε αυτό το άρθρο και το νέο μου βιβλίο με τίτλο, Αλόη, Γανόδερμα, Κίσθος, Πρόπολη: Πολύτιμα μυστικά ομορφιάς!

Στόχος αυτού του βιβλίου είναι να ενημερώσει τον εκάστοτε αναγνώστη για τις θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες της αλόης, του κίσθου, του γανοδέρματος, του πρωτογάλακτος και της πρόπολης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Όλες αυτές οι ουσίες χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα και εξακολουθούν να χρησιμοποιούνται και σήμερα για να βοηθήσουν στην πρόληψη, τη θεραπεία κάποιων ασθενειών και παθήσεων, την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος και τη γενικότερη ευεξία κάθε ηλικιακής ομάδας στο μέτρο του δυνατού.

Η αλόη αποτελεί ένα αρχαιότατο φυτό της οικογένειας των Liliaceae, η οποία περιλαμβάνει 350 διαφορετικά είδη. Η καλλιέργεια αυτού του φυτού συνδεόταν με θεραπευτικές και κοσμητολογικές ιδιότητες ήδη από την αρχαιότητα φτάνοντας μέχρι τις μέρες μας. Τα φυλλώματα της αλόης χρησιμοποιούνταν ήδη από το 2200 π.Χ. στην Ανατολή για χαλάρωση του σώματος. Η αλόη χρησιμοποιήθηκε και στην αρχαία ελληνική ιατρική για τη θεραπεία διάφορων στομαχικών και οφθαλμολογικών προβλημάτων, ερεθισμών, τραυματισμών, πληγών, δερματοπάθειες και ιδιώς κνησμός κ.ά. πολλών ασθενειών και παθήσεων. Αποτέλεσε και αναπόσπαστο κομμάτι της αρχαίας ρωμαϊκής ιατρικής, περνώντας έτσι σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο.
Το γανόδερμα είναι το λεγόμενο ανατολίτικο μανιτάρι με μακρά ιστορία στην προάσπιση της υγείας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Το φυτό αυτό ανήκει στην κατηγορία των προσαρμοσμένων δρογών, εκείνων δηλαδή που όταν εισέρχονται στον οργανισμό μπορούν να προσαρμόζονται στις ανάγκες του και να μπορούν να τις καλύπτουν. Το γανόδερμα έχει αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, συντελώντας στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Έχει επίσης αντιοξειδωτικές δράσεις, με αποτέλεσμα να προστατεύει το ήπαρ και γενικώς, όλον τον οργανισμό.
Το πρωτόγαλα (πύαρ στα αρχαία ελληνικά) αποτελεί το «γάλα» των πρώτων ημερών που όλα τα θηλαστικά (ακόμη και οι γυναίκες που γεννούν!) παρέχουν στα νεογνά τους. Το πρωτόγαλα βοοειδών συντελεί στη σύνθεση και την αποκατάσταση του DNA, άρα στην “αναγέννηση” του γενετικού μας υλικού. Επομένως, η προσφορά του είναι εξαιρετικά σημαντιλή στον οργανισμό μας. Επιπροσθέτως, βοηθά στην επούλωση των τραυμάτων, έχει αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και αντιγηραντική δράση κ.ά. πολλά οφέλη για τον οργανισμό.
Ο κίσθοςλαβδανον ή λήδανον ή λάδανον στα αρχαία ελληνικά) ήταν ένα φυτό με θεραπευτικές και καλλυντικές ιδιότητες ήδη από την αρχαιότητα. Σε μορφή ροφήματος, ο κίσθος μπορεί να καταπραΰνει ποικίλα στομαχικά προβλήματα και ενοχλήσεις, καθώς επίσης μπορεί να μειώσει την «κακή» χοληστερόλη, να καταστρέψει τις ελεύθερες ρίζες (άρα έχει και αντιοξειδωτική δράση), να προλάβει την πρόωρη γήρανση και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα, με αποτέλεσμα την αποφυγή του κρυολογήματος ή της γρίπης. Ο κίσθος έχει ευρεθεί και αποδειχθεί από τη σύγχρονη επιστήμη ότι έχει και αντικαρκινικές ιδιότητες.
Τέλος, η πρόπολη -μια ουσία που παρασκευάζεται από τις μέλισσες, απόλυτα φυσική- έχει ιαματικές ιδιότητες ήδη από την αρχαιότητα και ειδικά στους λαούς της λεκάνης της Μεσογείου. Ο Ιπποκράτης την χρησιμοποιούσε κατά κόρον για την επάλειψη τραυμάτων, καθώς και οι Ρωμαίοι στρατιώτες την προτιμούσαν για την αντιμετώπιση των πληγών και των τραυματισμών τους στις μάχες. Πέρα από την επουλωτική της δράση, η πρόπολη χρησιμοποιούνταν ήδη από την αρχαιότητα, αλλά ακόμη και σήμερα, για τη γυναικολογική φροντίδα, τη δερματική και στοματική υγεία κ.ά. πολλά.

Το βιβλίο αυτό λοιπόν, μπορεί να σας δώσει χρήσιμες συμβουλές για τη φροντίδα του εαυτού σας! Γιατί, η υγεία αποτελεί προϋπόθεση για την ομορφιά και πρέπει να κατακτάται -και να διατηρείται- από κάθε άνθρωπο, καθώς αποτελεί το σημαντικότερο αγαθό!   



Το βιβλίο της Αθηνάς Μαλαπάνη είναι αυτοέκδοση
και μπορείτε να το προμηθευτείτε με μήνυμα στην προσωπική της σελίδα
στο Facebook (Athina Malapani)
και με τηλεφωνική παραγγελία στο 6956610572.



Λίγα λόγια για τη συγγραφέα 

Η Αθηνά Μαλαπάνη είναι απόφοιτη Κλασικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών (2008 – 2012: πτυχίο &  2012 – 2014: μεταπτυχιακό). Το ακαδημαϊκό έτος 2017 – 2018, παρακολούθησε το δεύτερο μεταπτυχιακό της στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Εργάζεται ως φιλόλογος και καθηγήτρια δημιουργικής γραφής. Επιπλέον, αναλαμβάνει τη διόρθωση – επιμέλεια βιβλίων και εργασιών.
Τέλος, είναι και συγγραφέας (Ψυχικές αυτοχειρίες, συλλογή διηγημάτων και  Αλόη, Γανόδερμα, Κίσθος, Πρόπολη: Πολύτιμα μυστικά ομορφιάς! – αυτοέκδοση). Έχει παρακολουθήσει συμμετάσχει σε ποικίλα συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδας.

*Περισσότερες πληροφορίες γι’ αυτήν και το έργο της, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της, www.acwa.info (Athena’s Creative Writing Academy) και στο Facebook, Αθηνά Μαλαπάνη – Φιλολογικά Μαθήματα.


Σχολιάστε εδώ