Αύριο η 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του Ε.Κ.Α

Αύριο η 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του Ε.Κ.Α

Σε απεργιακό βηματισμό βρίσκονται οι υγειονομικοί, οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς και στα εμπορικά πλοία καθώς τα συνδικαλιστικά τους σωματεία ανακοίνωσαν συμμετοχή στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και του Ε.Κ.Α, την Πέμπτη.

Έτσι αύριο Πέμπτη αναμένεται να μην λειτουργήσει ο δημόσιος τομέας. Την ίδια ώρα, σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εργαζόμενοι σε μέσα μαζικής μεταφοράς, συμμετέχοντας στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει το Εργατικό Κέντρο της Αθήνας, αντιδρώντας στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας.

Δεν θα κινηθούν ο ηλεκτρικός, το μετρό και το τραμ. Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία καταγγέλλουν το υπουργείο ότι χρησιμοποιεί την πανδημία για να περάσει αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.
Επίσης, η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΜΕΝ) αποφάσισε να προχωρήσει σε 24ωρη πανελλαδική απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, όπως και η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ).

Εξάλλου, με συμμετοχή στην 24ωρη απεργία της 26ης Νοεμβρίου αλλά και εξάωρες στάσεις εργασίας την αμέσως προηγούμενη μέρα υποδέχονται οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχει και ο κρίσιμος κλάδος των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας. Αναμένεται, ελάχιστες πτήσεις να πραγματοποιηθούν την 26η Νοεμβρίου ενώ και στις 25/11 θα προκύψουν σοβαρά θέματα, καθώς υπάρχουν δύο εξάωρες στάσεις εργασίας, μία μεταξύ 6 και 12 το μεσημέρι και μία μεταξύ 12 και 6 το απόγευμα, στις οποίες θα συμμετάσχουν διαφορετικοί κλάδοι εργαζομένων.

Στην κινητοποίηση μετέχει και η ΠΟΕΔΗΝ με τοπικές δράσεις στα νοσοκομεία και συγκεντρώσεις στην πύλη των νοσοκομείων στις 8 το πρωί με αιτήματα όπως η ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά, μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και των εργαζομένων εν μέσω πανδημίας, επαρκή στελέχωση, χρηματοδότηση και μέσα ατομικής προστασίας και μονιμοποίηση εκτάκτων.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ


Σχολιάστε εδώ