Βουλιάξαμε… 12 τρισ. δολάρια το κόστος της πανδημίας! – Πολύ ακριβός ο κορονοϊός

Βουλιάξαμε… 12 τρισ. δολάρια το κόστος της πανδημίας! – Πολύ ακριβός ο κορονοϊός

Ξεπερνάει κάθε… λογικό υπολογισμό το κόστος για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, που δεν υπάρχει χώρα του πλανήτη που να μην την έχει πλήξει, φέρνοντας παντού τα πάνω κάτω. Και πλέον κανείς από τους ειδικούς των μεγάλων χωρών δεν έχει «όπλο» να τον πολεμήσει.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αντασφαλιστικής Swiss Re Κριστιάν Μουμεντάλερ, το κόστος για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχει φτάσει στα 12 τρισ. δολάρια από τη μείωση της παραγωγής.

Σε συνέδριο που διοργάνωσε το Bloomberg με θέμα «Το μέλλον της χρηματοδότησης», ο κ. Μουμεντάλερ υποστήριξε ότι ήταν μια προβλεπόμενη εξέλιξη, καθώς στην επιστημονική κοινότητα είναι γνωστό ότι ιστορικά εκδηλώνεται μια πανδημία κάθε 30 με 40 χρόνια και γι’ αυτό έπρεπε να την περιμένει η ανθρωπότητα.

Να σημειωθεί ότι, με βάση εκτιμήσεις της ιταλικής κυβέρνησης, η Ιταλία σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας θα αναγκαστεί να δαπανά γύρω στα 10 δισεκατομμύρια ευρώ τον μήνα για να στηρίζει επιχειρήσεις και εργαζομένους που πλήττονται από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ