Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΤΙΜΟΣ ΤΟ ΚΛΑΔΑΚΙ

Ο ΦΙΛΟΣ ΜΟΥ Ο ΤΙΜΟΣ ΤΟ ΚΛΑΔΑΚΙ


Συγγραφέας
Άλισον Φαλκονάκη
Εικονογράφος
Νέαρχος Ντάσκας


Έχω ένα κλαδάκι που το λένε Τίμο,
κι ο Τίμος είναι φίλος μου πολύ.
Αυτή η ιστορία είναι δική του και δική μου,
κρατάει μια ολόκληρη ζωή.

Σε έναν κόσμο όπου όλα παλιώνουν γρήγορα και στη θέση τους παίρνουμε καινούργια δίχως δεύτερη σκέψη, ένα παιδί βρίσκει κάτι που μπορεί να κρατήσει για πάντα…Ένα κλαδάκι που το λένε Τίμο. 

• Ένα μαγικό ταξίδι για μια φιλία που θα κρατήσει για πάντα.
• Λιτό αλλά δυνατό κείμενο για ένα θέμα που απασχολεί μικρούς και μεγάλους.
• Μαγική εικονογράφηση που συνοδεύει και ταιριάζει άριστα με το κείμενο. 

Απόσπασμα βιβλίου  


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Άλισον Φαλκονάκη είναι Βρετανίδα συγγραφέας και μεταφράστρια παιδικών βιβλίων. Έζησε πολλά χρόνια στην Αρκαδία μαζί με τον σύζυγό της, τα δύο τους παιδιά και μπόλικα ζώα, και πλέον μοιράζει τον χρόνο της μεταξύ Αγγλίας και Ελλάδας, μεταξύ συγγραφής και διατροφολογίας.
Η Άλισον άρχισε να γράφει ποίηση όταν εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και ήταν στη βραχεία λίστα για το έγκυρο Bridport Prize. Το δύο πρώτα βιβλία της σειράς με ήρωα τον Αλέξη ήταν υποψήφια για τα βραβεία του Public και του περιοδικού Αναγνώστης. Το βιβλίο της Αλέξη, φάε κάτι! συμπεριλήφθηκε στα πέντε καλύτερα ελληνικά παιδικά βιβλία και στα διακόσια καλύτερα του κόσμου για το 2015, σύμφωνα με τον διεθνή κατάλογο White Ravens. Υπήρξε από παιδί δεινή αναγνώστρια και της αρέσει να μοιράζεται ιστορίες με τα παιδιά της και να ενθαρρύνει την αγάπη τους για τα βιβλία.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Ηλικία: 4+
Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά
ISBN: 978-960-484-550-7


Σχολιάστε εδώ