Τηλεργασία μέσω VPN για ασφαλή και απρόσκοπτη τηλεργασία στους υπαλλήλους της Δημόσιας Διοίκησης

Τηλεργασία μέσω VPN για ασφαλή και απρόσκοπτη τηλεργασία στους υπαλλήλους της Δημόσιας Διοίκησης

Ασφαλή και απρόσκοπτη τηλεργασία μέσω VPN για το σύνολο των Φορέων της Δημόσιας Διοίκησης που είναι ενταγμένοι στο Δίκτυο ΣΥΖΕΥΞΙΣ εξασφαλίζει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Έτσι, οι υπάλληλοι των παραπάνω υπηρεσιών θα μπορούν να εργάζονται από το σπίτι τους με ασφάλεια τόσο για τους ίδιους και για τα δεδομένα που διαχειρίζονται. Η επέκταση υλοποιείται με μέριμνα της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης σε συνεργασία με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ.

Πρόκειται για μια υπηρεσία που, μέσω του αναδόχου του ΣΥΖΕΥΞΙΣ, ΟΤΕ ΑΕ, παρέχει ασφαλή πρόσβαση στα συστήματα και τις εφαρμογές κάθε φορέα από την κατοικία του υπαλλήλου και μόνο από τους υπαλλήλους που έχουν την σχετική αρμοδιότητα, σύμφωνα με τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές.

Η εν λόγω υπηρεσία λειτούργησε με επιτυχία κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας συμβάλλοντας στην απρόσκοπτη λειτουργία κρίσιμων υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης (business continuity). Έως σήμερα την δυνατότητα αυτή αξιοποίησαν περισσότεροι από 150 φορείς δημιουργώντας πάνω από 5.000 συνδέσεις για αντίστοιχους υπαλλήλους. Η ΓΓΠΣΔΔ απέστειλε πρόσφατα σχετική ενημέρωση προς τις υπηρεσίες της Δημόσιας Διοίκησης με σκοπό να ενταχθούν νέοι φορείς και χρήστες στην υπηρεσία αυτή.

Η ασφαλής και απρόσκοπτη τηλεργασία μέσω VPN προσφέρεται για έως και 10.000 υπαλλήλους της Δημόσιας Διοίκησης με μηδενικό κόστος για το Δημόσιο και δεν προαπαιτείται καμία υφιστάμενη υποδομή υποστήριξης VPN στους φορείς. Με την υπηρεσία αυτή, κάθε υπάλληλος αποκτά:

i. Ασφαλή πρόσβαση από τον οικιακό υπολογιστή σε web εφαρμογές της υπηρεσίας του που ενδεχομένως χειρίζονται και ευαίσθητα δεδομένα, όπως:

α. Εφαρμογές εσωτερικού δικτύου της υπηρεσίας του (μέσω Intranet)

β. Σύστημα Ηλεκτρονικής Διακίνησης Εγγράφων κλπ

ii. Απευθείας σύνδεση με τον υπολογιστή στο γραφείο του, διεκπεραιώνοντας οποιαδήποτε εργασία θα έκανε αν βρισκόταν στην εργασία του. Στην περίπτωση αυτή, προϋπόθεση αποτελεί ο υπολογιστής να υποστηρίζει απομακρυσμένη πρόσβαση.


Σχολιάστε εδώ