Δ. Κουτσούμπας: Μπορούσατε να πάρετε έκτακτα μέτρα από την αρχή αλλά συνειδητά δεν τα πήρατε

Δ. Κουτσούμπας: Μπορούσατε να πάρετε έκτακτα μέτρα από την αρχή αλλά συνειδητά δεν τα πήρατε

«Βρισκόμαστε μπροστά σε έκτακτες στιγμές. Με ορατό τον κίνδυνο η εξάπλωση της πανδημίας να πάρει μεγάλες διαστάσεις και το ΕΣΥ να βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάρρευση» είπε, στην αρχή της ομιλίας του στη Βουλή, ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συζήτηση για τη διαχείριση της πανδημίας.

Χαρακτηρίζοντας «κρίσιμη» την κατάσταση, «γιατί χιλιάδες εργαζόμενοι βρίσκονται στα όριά τους» και πλέον δεν μετράμε κρούσματα, αλλά «στεκόμαστε στους δεκάδες νεκρούς καθημερινά», ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως «οι έκτακτες αυτές συνθήκες απαιτούν και έκτακτα μέτρα. Μέτρα, που η κυβέρνησή σας θα έπρεπε να είχε πάρει από την πρώτη στιγμή. Μπορούσατε, αλλά δεν τα πήρατε από συνειδητή επιλογή» υποστήριξε.

Ο κ. Κουτσούμπας επισήμανε πως «η κριτική μας δεν αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα, αλλά τις δικές σας πολιτικές επιλογές» και εξήγησε: «Μπορούσατε να θωρακίσετε το ΕΣΥ με μαζικές προσλήψεις προσωπικού, όπως σας φώναζαν οι γιατροί και οι υγειονομικοί. Αντί για αυτό, βαφτίσατε θωράκιση τα μπαλώματα και την ανακύκλωση του προσωπικού.

Μπορούσατε να πάρετε μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς με βάση τις προτάσεις των σωματείων. Δεν το κάνατε, γιατί την προστασία τη θεωρείτε κόστος. Και το κόστος απειλεί την καπιταλιστική κερδοφορία.

Μπορούσατε να προχωρήσετε σε προσλήψεις εκπαιδευτικών, αντί αυτού αυξήσατε τους μαθητές στους 27 ανά τάξη.

Μπορούσατε να πάρετε μέτρα για τα ΜΜΜ. Αλλά εσείς απαντήσατε με κυνισμό: “τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι Μέσα Μαζικής Μεταφοράς” είπατε κ. πρωθυπουργέ κι ο κόσμος είναι στιβαγμένος σαν την σαρδέλα σε αυτά».

«Αντί να πάρετε τα αναγκαία μέτρα εννιά μήνες τώρα, επιλέγετε να πορεύεστε με σημαία την ατομική ευθύνη» συμπλήρωσε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Σχολιάστε εδώ