Πώς θα αξιοποιηθεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Πώς θα αξιοποιηθεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Για πρώτη φορά φέτος το Δημοτικό Θέατρο, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες του κορονοϊού, θα στηριχθεί σε τρεις άξονες που θα καλύπτουν όλα τα είδη της τέχνης, δηλαδή παραστάσεις θεατρικές, μουσικές, χορευτικές.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΠΑΝ Ιωσήφ Βουράκη, το Δημοτικό Θέατρο θα λειτουργεί σε τρία επίπεδα. Δηλαδή, οι παραστάσεις θα δίνονται στην κεντρική σκηνή, στην πειραματική σκηνή που θα λειτουργεί στον πολιτιστικό πολυχώρο των Καμινίων «Κώστας Κωσταράκος» και στη δεύτερη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου που λέγεται «Ω» και έχει είσοδο από την οδό Κολοκοτρώνη.

Η σκηνή αυτή ανακατασκευάστηκε φέτος με χορηγία ενός επιχειρηματία –φίλου του ΟΠΑΝ– και πλέον διαθέτει θεατρική σκηνή πλήρως εξοπλισμένη και πλατεία με 150 καθίσματα.

Στην κεντρική σκηνή είχε προγραμματιστεί να αρχίσει το κανονικό πρόγραμμα με την παράσταση «Το Μινόρε της Αυγής», ένα έργο που απευθύνεται σε όλο τον κόσμο και έχει πολλές ιστορικές απολήξεις στον Πειραιά, την οποία και θα διαδεχόταν μια εξίσου σημαντική παραγωγή, μια κωμωδία με τον Φοίβο Δεληβοριά.

Στην πειραματική σκηνή θα γίνονται παραστάσεις από ερασιτεχνικούς θιάσους που έχουν επιχορηγηθεί από το υπουργείο Πολιτισμού. Οι ομάδες αυτές –επί του παρόντος– είναι τέσσερις, η μία εκ των οποίων από τον Πειραιά.

Το γεγονός ότι θα ανεβάζουν έργα θεατρικές ομάδες απ’ όλη την Αττική έχει ξεχωριστή σημασία, γιατί θα έρχεται κόσμος από το σύνολο του λεκανοπεδίου στον Πειραιά. Στη δεύτερη σκηνή («Ω») θα ανέβουν παραστάσεις που θα είναι αφιερωμένες στην επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. «Φιλοδοξία μας», υπογράμμισε ο κ. Βουράκης, «είναι να ανοίξουμε το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά στον κόσμο, να είναι ελκυστικό σε όλους και να μπορούν άνθρωποι κάθε ηλικίας να το επισκέπτονται και να το απολαμβάνουν».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ