Μάκης Κουρής: Εδώ που φτάσαμε, με τον ιό ανίκητο, είναι η ώρα να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη

Πρωθυπουργός και αρχηγοί κομμάτων να βάλουν στην άκρη τις πολιτικές φιλοδοξίες τους

-Αυτήν τη στιγμή προέχει να σωθούν ανθρώπινες ζωές

ΜΑΚΗΣ ΚΟΥΡΗΣ - Θαρραλέα

Πικρή η αλήθεια, κύριε πρωθυπουργέ. Δεν τα καταφέρατε…

Απόδειξη, το ότι αναγκαστήκατε να πάτε και σε δεύτερη καραντίνα, έχο­ντας τρομάξει από την εκτίναξη του αριθμού των κρουσμάτων, των διασωληνωμένων και των νεκρών. Με την καμπάνα να ακούγεται κάθε μέρα και πιο δυνατά.

Με δικό σας φιρμάνι επέστρεψε η χώρα άρον άρον στην καραντίνα, με τις επιπτώσεις και τα προβλήματα της επιβίωσης να αυξάνονται καθημερινά, ενώ και τα παιδιά με το δίκιο τους γκρινιάζουν και το σκάνε από το σπίτι για να βρουν τους φίλους τους, την κοπελιά τους. Με τον κορονοϊό να καιροφυλακτεί…

Τώρα ξέρετε ότι η «καρέκλα» καίει. Κάθε στιγμή. Και αυτό το έχουν ζήσει όλοι οι προκάτοχοί σας… Είναι ένα μάθημα για όλους εκείνους που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα μεγαλεία και τις πόρτες που ανοίγει η «καρέκλα»… Παίζει και αυτή τα παιχνίδια της… Γιατί απαιτεί μερίδιο από τον επόμενο. Βλέπεις, χωρίς εξουσία η «καρέκλα» δεν έχει ρόλο… Κάποια ψίχουλα μόνο…

Μέσα σε αυτή την καυτή πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός επέστρεψε στο χθες. Γιατί κινήθηκε χωρίς σχέδιο και κράτησε τα ίδια πρόσωπα, στην ίδια πλεύση… Δεν αναζήτησε βοήθεια ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τους εταίρους μας.

Και το αποτέλεσμα των επιλογών του οδήγησε στη συνταγή τού χθες…

Διέξοδος υπάρχει…

Αρκεί να βάλουν οι πολιτικοί μας στην άκρη ό,τι τους χωρίζει. Να πέσουν με τα μούτρα στο κρεβάτι του κορονοϊόπληκτου και να κλείσουν την πόρτα στον ιό, που μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχε οδηγήσει 715 στον τάφο, 196 ήταν οι διασωληνωμένοι και 52.254 τα κρούσματα.

Είναι η ώρα να βάλουν στην άκρη τις διαφορές που τους χωρίζουν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Να γίνουν μια γροθιά ΟΛΟΙ τους για να… ξεδοντιάσουν τον κορονοϊό, που έχει φέρει τα πάνω κάτω στον κόσμο όλον.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ