Δύο αεροφωτογραφίες από τη Σαντορίνη ανάμεσα στις καλύτερες της χρονιάς στο «Aerial Photography Awards»

Δύο αεροφωτογραφίες από τη Σαντορίνη ανάμεσα στις καλύτερες της χρονιάς στο «Aerial Photography Awards»

Τα Aerial Photography Awards ανακοίνωσαν τους νικητές για εφέτος και μαζί τους έδωσαν στη δημοσιότητα τις καλύτερες αεροφωτογραφίες της χρονιάς.

Στον διαγωνισμό συμμετείχαν φωτογράφοι από από 65 χώρες. Η κριτική επιτροπή βράβευσε 106 φωτογραφίες που διαγωνίστηκαν σε 23 διαφορετικές κατηγορίες. Οι διαγωνιζόμενοι συμμετείχαν με λήψεις που είχαν πραγματοποιηθεί με drones, από ελικόπτερα, αεροπλάνα και άλλα εναέρια μέσα.

Στην επιτροπή συμμετείχαν δεκατρείς διακεκριμένοι φωτογράφοι που ειδικεύονται στην αεροφωτογραφία, ανάμεσά τους και ο Έλληνας Κώστας Σπαθής.

 

Το βραβείο «Aerial Photographer of the Year 2020» δόθηκε στον Sebastien Nagy από το Βέλγιο, καθώς πολλές φωτογραφίες του διακρίθηκαν σε επιμέρους κατηγορίες και έτσι συγκέντρωσε υψηλή γενική βαθμολογία. Κάτοικος Βρυξελλών, ξεκίνησε να φωτογραφίζει από ψηλά στις στέγες της πόλης.

Από την πλευρά του, ο Christophe Martin, άνθρωπος που θέσπισε τα Aerial Photography Awards, ανέφερε πως παρότι διοργανώνονται για πρώτη φορά «η ποιότητα και η ποικιλία των φωτογραφιών που βραβεύτηκαν δείχνουν την εξέλιξη της αεροφωτογραφίες και το επίπεδο που έχει φτάσει σήμερα» προσθέτοντας πως οι φωτογράφοι απέδειξαν πως μπορούν «να μας εκπλήσσουν».

Με πληροφορίες από το lifo.gr


Σχολιάστε εδώ