Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος βλέπει νικητή τον Μπάιντεν

Ο Τζορτζ Στεφανόπουλος βλέπει νικητή τον Μπάιντεν

-Έχει 88% πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές

Δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις ο Τζορτζ Στεφανόπουλος. Είναι ένας δικός μας άνθρωπος, με πολλές περγαμηνές. Γιος παπά, δεν ξεχνάει τις ρίζες του. Απόδειξη, οι στενές σχέσεις του με την πατρίδα και την ομογένεια. Σήμερα είναι κορυφαίος δημοσιογράφος του καναλιού ABC και παρουσιαστής της πιο δημοφιλούς πρωινής ενημερωτικής εκπομπής στις ΗΠΑ, του «Good Morning America», με 4.000.000 τηλεθεατές κάθε μέρα.

Να θυμίσουμε ότι το 1988 ήταν στο επιτελείο του Μάικλ Δουκάκη και στη συνέχεια έγινε το δεξί χέρι του Μπιλ Κλίντον και εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, πριν… καταφύγει το 1996 στη δημοσιογραφία.
Την προηγούμενη Κυριακή ο Τζορτζ Στεφανόπουλος έδωσε μια πολύ σημαντική συνέντευξη στον διευθυντή της «Καθημερινής» Αλέξη Παπαχελά, που ξέρει σαν κάλπικη δεκάρα τα της Αμερικής.

Το ενδιαφέρον μονοπώλησε η πρόβλεψή του για τις αμερικανικές εκλογές. Εκτιμά ότι στις κάλπες στις 3 Νοεμβρίου σημαντικό προβάδισμα έχει ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, ο Τζο Μπάιντεν, που «αποδεικνύεται ένας δύσκολος, άπιαστος στόχος»!

Στοιχηματίζω Μπάιντεν!
Ήταν ξεκάθαρος ο Τζορτζ Στεφανόπουλος στο ποιον βλέπει στον Λευκό Οίκο. Στην ερώτηση αν στοιχηματίζει στον υποψήφιο των Δημοκρατικών, η απάντησή του ήταν:

«Πιστεύω ότι ο Μπάιντεν θα είναι μια σταθεροποιητική δύναμη. Αυτή είναι η δέσμευσή του προς τον αμερικανικό λαό. Θα κατευνάσει την κατάσταση και μπορεί κανείς να το διαπιστώσει αυτό στις εμφανίσεις του. Την περασμένη Πέμπτη εμφανίστηκε μαζί μου, τη στιγμή κατά την οποία ο Πρόεδρος Τραμπ βρισκόταν στο NBC με τη Σαβάνα Γκάντρι. Ήταν τόσο εντυπωσιακή η αντίθεσή τους, στη συμπεριφορά, στην ιδιοσυγκρασία, στην εμπειρία. Πιστεύω, ασφαλώς, ότι θα προσπαθήσει να προωθήσει την ατζέντα του Δημοκρατικού Κόμματος, πολιτισμικά να “ρίξει” τη θερμοκρασία. Χρειάζεται μια ειλικρινής προσπάθεια για να επουλωθεί η βαθιά διαίρεση του κοινωνικού συνόλου.

Ο βασικός στατιστικός εκλογικός αναλυτής των ΗΠΑ εκτιμά πως ο Μπάιντεν διαθέτει 88% πιθανότητες να κερδίσει τις εκλογές και άρα ο Τραμπ έχει 12%. Χωρίς αυτό να είναι ασήμαντο, οι πιθανότητες μιας σαρωτικής νίκης του Μπάιντεν προσεγγίζουν το 40%, καθώς είναι πάνω από 35%. Πιστεύω, λοιπόν, ότι σήμερα υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες μιας σαφούς, άνετης νίκης, συγκριτικά με οτιδήποτε είχαμε δει το 2016. Αυτή η πιθανότητα ενισχύεται καθημερινά».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: in.gr


Σχολιάστε εδώ