Τι χρώμα είναι το φιλί;

Τι χρώμα είναι το φιλί;

Από τις εκδόσεις Ίκαρος θα κυκλοφορήσει το εικονογραφημένο βιβλίο της Rocio Bonilla 

Τι χρώμα είναι το φιλί;

σε μετάφραση του Αντώνη Παπαθεοδούλου

Μια γλυκιά και τρυφερή ιστορία, από την Rocio Bonilla. Μέσα από την φαινομενικά απλή ερώτηση «Τι χρώμα είναι το φιλί;» η ισπανίδα δημιουργός εξερευνά τη συναισθηματική αντίληψη των χρωμάτων και τις αντιδράσεις των παιδιών σε αυτά. Οι ζωντανές εικόνες σε συνδυασμό με το γοητευτικό κείμενο βοηθούν τη Μόνικα ―τη μικρή ηρωίδα της ιστορίας― και τη μητέρα της να αντιληφθούν ότι η αγάπη μπορεί να έχει οποιοδήποτε χρώμα.
Δημιουργός
Rocio Bonilla
Μετάφραση
Αντώνης Παπαθεοδούλου


Η Μόνικα λατρεύει τη ζωγραφική. Ζωγραφίζει ένα εκατομμύριο πράγματα: κόκκινες πασχαλίτσες, μπλε ουρανούς και κίτρινες μπανάνες…
Ποτέ της, όμως, δεν έχει ζωγραφίσει ένα φιλί. 

Τι χρώμα είναι άραγε το φιλί;
Κόκκινο όπως μια νόστιμη σάλτσα ντομάτας;
Μπα… κόκκινο είναι και το χρώμα του θυμού.
Μήπως πράσινο όπως οι αγαπημένοι της κροκόδειλοι;
Με τίποτα! Πράσινα είναι και τα λαχανικά και δεν της αρέσουν καθόλου…

> Το βιβλίο που λάτρεψαν περισσότεροι από 115.000 αναγνώστες στην Ισπανία, από τη δημιουργό του εικονογραφημένου βιβλίου Αδερφάκια.ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 2 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2020Απόσπασμα βιβλίου 


Λίγα λόγια για την δημιουργό

Η Rocio Bonilla γεννήθηκε στη Βαρκελώνη το 1970. Αποφοίτησε από τη Σχολή Καλών Τεχνών της Βαρκελώνης και ξεκίνησε την επαγγελματική της σταδιοδρομία μέσα από διάφορους τομείς όπως η ζωγραφική, η τοιχογραφία, η φωτογραφία, η παιδαγωγική, και τελικά η διαφήμιση που την κράτησε μακριά από τα μολύβια της για 12 χρόνια.
Η μητρότητα έδωσε πλήρη στροφή στην καριέρα της: γοητευμένη από την φαντασία των παιδιών, εγκατέλειψε τη διαφήμιση και δημιούργησε μια εταιρεία αφιερωμένη στην διακόσμηση παιδικών χώρων με χειροποίητες τοιχογραφίες.
To 2011 μπήκε στον εκδοτικό χώρο και από τότε, συνδυάζει την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων με την τοιχογραφία. Εργάζεται πρωτίστως για τους μικρούς αναγνώστες. Τα τρία της παιδιά είναι οι αυστηρότεροι κριτές της αλλά και οι μεγαλύτεροι θαυμαστές της.
Της αρέσει να μαγειρεύει, να πλέκει αρκουδάκια και να ακούει τα τραγούδια της Billie Holiday. Αν ήταν ζώο, θα ήταν παπαγάλος.
Ποτέ δεν κουράζεται να ζωγραφίζει.
Από τη Rocio Bonilla κυκλοφορεί ακόμη το εικονογραφημένο βιβλίο Αδερφάκια (Ίκαρος, 2019) σε μετάφραση Αντώνη Παπαθεοδούλου.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΙΚΑΡΟΣ 

Πρωτότυπος Τίτλος: De quin color són els besos?
Ηλικία: 3+
Κατηγορία: Παιδικά Βιβλία
ISBN: 978-960-572-374-3


Σχολιάστε εδώ