Στην Αλβανία οδεύουν προς εκλογές την άνοιξη μέσα σε βαρύ κλίμα

Στην Αλβανία οδεύουν προς εκλογές την άνοιξη μέσα σε βαρύ κλίμα

Στην Αλβανία, έπειτα από ένα πολύ μεγάλο διάστημα πολιτικής ανωμαλίας, οδεύουν προς εκλογές την άνοιξη, μέσα σε βαρύ κλίμα και με τον Πρόεδρο της χώρας Ιλίρ Μέτα και την αντιπολίτευση να είναι σε ανοικτό πόλεμο με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Ο κ. Ράμα φρόντισε να πυροδοτήσει το κλίμα, καθώς προώθησε στη Βουλή, όπου εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, τον νέο Εκλογικό Κώδικα.

Ο Πρόεδρος Ιλίρ Μέτα είχε καλέσει τη Βουλή να μην ψηφίσει τον νέο Εκλογικό Κώδικα, επισημαίνοντας ότι η ψήφισή του παραβιάζει τη συμφωνία της 5ης Ιουνίου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της Αλβανίας, ενώ αντίθετοι ήταν το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κόμμα του Σοσιαλιστικού Κινήματος για την Ένταξη.

Το μειονοτικό κόμμα ΚΕΑΔ δεν γνωρίζουμε τι θέση έχει πάρει, αν και μάλλον και σε αυτές τις εκλογές θα βρεθεί με την πλευρά της αντιπολίτευσης. Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν μπορεί η Ευρώπη να μένει αδιάφορη σε αυτό το καθεστώς α λα τούρκα που επιχειρεί να επιβάλει ο κ. Ράμα στη γειτονική χώρα, που θέλει μάλιστα να ξεκινήσει και ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ.

exofrenikos@hotmail.com

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ