Αντί να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ανοίγει… Ισλαμική Σχολή…

Αντί να ανοίξει τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, ανοίγει… Ισλαμική Σχολή…

-Έχουν αφήσει ελεύθερο το γήπεδο στην προπαγάνδα της Τουρκίας – Χαϊδεύουν τον Σουλτάνο

Ο κ. Ερντογάν, αντί να ανοίξει, όπως του ζητά χρόνια ολόκληρα η διεθνής κοινότητα και όλοι οι αμερικανοί Πρόεδροι (εκτός, ίσως, του τελευταίου), τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αποφάσισε να ανοίξει… ισλαμική σχολή στο νησί, το οποίο φυσικά έχει γίνει γνωστό από την ύπαρξη της Θεολογικής Σχολής, που παραμένει κλειστή από το 1971, σύμβολο της πολιτικής καταπίεσης των μη μουσουλμανικών κοινοτήτων στην Τουρκία.

Κάποιοι πολίτες, τα Επιμελητήρια και άλλοι Σύλλογοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη εναντίον αυτής της απόφασης που παραχωρεί στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων το άλλο ιστορικό κτίριο της Χάλκης, το Σανατόριο, που είναι χτισμένο σε έκταση 200 στρεμμάτων πευκόφυτης ακτής και αποτελούσε πυρήνα της πολιτιστικής κληρονομιάς του νησιού…

Το γεγονός ότι η απόφαση να χαριστεί το κτίριο αυτό στη Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων ανήκει στον ίδιο τον Ταγίπ Ερντογάν δεν δημιουργεί αισιοδοξία ότι αυτές οι προσφυγές θα έχουν κάποια τύχη, αλλά δείχνει ότι, έστω και στο πλαίσιο της αντιδημοκρατικής Τουρκίας, υπάρχουν φωνές που αντιστέκονται.

Και με την ευκαιρία, θα πρέπει να επισημανθεί ότι η άθλια στάση των Ευρωπαίων –με πρώτη τη Γερμανία–, οι οποίοι εξωραΐζουν και χαϊδεύουν τον Σουλτάνο, στρέφεται πρωτίστως εναντίον της Δημοκρατίας στην Τουρκία και εναντίον της κοινωνίας των πολιτών, που αγωνίζεται να επιβιώσει.

Από την άλλη, οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΞ συνεχίζουν να παρακολουθούν αδρανείς και αμήχανες την επιχείρηση προπαγάνδας του τουρκικού ΥΠΕΞ και την επίθεση δημόσιας διπλωματίας της γειτονικής χώρας, είτε με επίσημες ανακοινώσεις, είτε με αναρτήσεις στα social media, είτε με στρατό trolls που χρηματοδοτεί. Επαναλαμβάνουμε ότι είναι τραγικό λάθος να αφήνεται αυτό το γήπεδο εντελώς ελεύθερο για δράση στην Τουρκία.

Η Διεύθυνση Ενημέρωσης του ΥΠΕΞ, τα γραφεία Τύπου των υπουργών, η Γενική Γραμματεία Τύπου θα πρέπει να συντονισθούν και να υπάρξει επικοινωνιακή απάντηση στον πόλεμο προπαγάνδας της Τουρκίας…

exofrenikos@hotmail.com

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ