H αλλαγή προπονητή θα σώσει την παρτίδα στον ΠΑΟ;

H αλλαγή προπονητή θα σώσει την παρτίδα στον ΠΑΟ;

-Προβληματική από την αρχή η επιλογή του Πογιάτος

Aρχές του καλοκαιριού ήταν όταν το «ΠΑΡΟΝ» κυκλοφορούσε στα αθλητικά του με πηχυαίο τίτλο «Ρίσκο με Πογιάτος». Ούτε γυάλινη σφαίρα διαβάζουμε, ούτε μάντεις είμαστε, ωστόσο κάποια πράγματα «φώναζαν», από τότε, ότι ο ισπανός τεχνικός δεν έχει την παραμικρή εμπειρία από επαγγελματικό ποδόσφαιρο, όχι στην πατρίδα του, αλλά πουθενά, αφού ασχολούνταν αποκλειστικά με τμήματα υποδομής, έστω κι αν αυτά έφεραν τη βαριά σφραγίδα της Ρεάλ Μαδρίτης.

Γεγονός, η έλλειψη πείρας, που φάνηκε γρήγορα από τα πρώτα κιόλας φιλικά του Παναθηναϊκού. Η μια ελλειμματική εμφάνιση ακολούθησε την άλλη, ήρθαν και οι σφαλιάρες στα επίσημα ματς, είναι και η χώρα μας απαιτητική ποδοσφαιρική αγορά, «άντρα θέλω, τώρα τον θέλω», και… Πογιάτος, τέλος.

Αντ’ αυτού, Λάζλο Μπόλονι. Εδώ πρόκειται για μια εκ διαμέτρου αντίθετη επιλογή, με τον ίδιο όμως κίνδυνο αποτυχίας.
Εξηγούμαστε: Ο Ρουμάνος με την ουγγρική καταγωγή έχει διανύσει μεν καντάρια προπονητικά χιλιόμετρα, ωστόσο όχι πάντα με επιτυχία, απόδειξη ο τελευταίος του σταθμός, η Γάνδη, στην οποία έμεινε για τρεις μόλις αγωνιστικές και μετά απολύθηκε.

Δεν σημαίνει απαραιτήτως κάτι κακό, συμβαίνουν αυτά στην προπονητική πιάτσα, θέλει και τύχη καμιά φορά.

Σίγουρα, πάντως, μιλάμε για έναν κανονικό προπονητή, που και στον ΠΑΟΚ προ εννιαετίας άφησε έργο και τίτλους έχει κερδίσει στην καριέρα του και, παρεμπιπτόντως, τον Κριστιάνο Ρονάλντο ανέδειξε, προωθώντας τον από τις ακαδημίες της Σπόρτινγκ Λισαβώνας.

Μένει να φανεί όμως αν θα μακροημερεύσει στους «πράσινους».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ