Πυρ ομαδόν από όλα τα κόμματα κατά της κυβέρνησης

Πυρ ομαδόν από όλα τα κόμματα κατά της κυβέρνησης

-Ζητούν τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών

Έλλειψη στρατηγικής, παλινωδίες και λανθασμένους χειρισμούς καταλογίζουν στην κυβέρνηση τα κόμματα της αντιπολίτευσης όσον αφορά τη διαχείριση της κρίσης με την Τουρκία, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κάνουν λόγο και για εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας.

Εκφράζουν παράλληλα την έντονη ανησυχία τους για τη δημιουργία τετελεσμένων που μακροπρόθεσμα θα έχουν τεράστιο κόστος για τον Ελληνισμό. Ζητούν δε τη σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Σακελλαροπούλου, προκειμένου να χαραχθεί μια ενιαία εθνική στάση απέναντι στον κίνδυνο της Τουρκίας.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε μονόδρομο την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 ναυτικά μίλια. «Όταν υπάρχει έντονη αμφισβήτηση του κυριαρχικού σου δικαιώματος, δεν έχεις άλλο δρόμο για να το υπερασπιστείς από το να το ασκήσεις», υπογράμμισε. Ζήτησε από τον πρωθυπουργό να απαιτήσει από τους Ευρωπαίους την επιβολή, εδώ και τώρα, κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, ενώ άσκησε σκληρή κριτική προς τον υπουργό Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη, ο οποίος δήλωσε ότι «κόκκινη γραμμή για την Ελλάδα είναι τα 6 ν.μ». Όπως τόνισε, τέτοιους είδους δηλώσεις είναι μήνυμα ανοχής προς την πλευρά της Τουρκίας για τη διεξαγωγή ερευνών στα 6,5 ν.μ.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φ. Γεννηματά κατηγόρησε την κυβέρνηση τονίζοντας ότι δεν έχει συγκεκριμένο πλάνο στα ελληνοτουρκικά και συνέστησε στον πρωθυπουργό να μην επιτρέψει στην Τουρκία να περάσει τα 12 ν.μ. «Αν συμβεί αυτό θα είναι μεγάλη ήττα για την πατρίδα μας και για τις νέες γενιές», σημείωσε, επισημαίνο­ντας τις τεράστιες ευθύνες του κ. Μητσοτάκη σε μια τέτοια εξέλιξη.

Μιλώντας στη Βουλή ο ΓΓ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπας τάχθηκε υπέρ της επέκτασης των χωρικών μας υδάτων στα 12 ν.μ., καθώς –όπως τόνισε– πρόκειται για νόμιμο δικαίωμα της Ελλάδας που απορρέει από τη Διεθνή Σύμβαση για το Δίκαιο της Θάλασσας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι, με τη στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, εμπλέκει τη χώρα σε επι­κίνδυνους σχεδιασμούς, με βαριές συνέπειες για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ