Όταν ο Τραμπ «προτρέπει»…

Όταν ο Τραμπ «προτρέπει»…

Έξι μέλη μιας πολιτοφυλακής –που στηρίζει αποκλειστικά τον Πρόεδρο Τραμπ– κατηγορούνται από την αμερικανική δικαιοσύνη ότι σχεδίαζαν να ανατρέψουν την πολιτειακή κυβέρνηση του Μίσιγκαν και να απαγάγουν τη Δημοκρατική κυβερνήτη Γκρέτσεν Ουίτμερ, μια σφοδρή επικρίτρια του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Οι έξι άνδρες, που έχουν συλληφθεί, σχεδίαζαν να απαγάγουν την Ουίτμερ πριν από τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου και μετά να τη δικάσουν για «προδοσία», σύμφωνα με την έρευνα που διεξήγαγε από τις αρχές του η ομοσπονδιακή αστυνομία.

Κατηγορούν κυρίως την κυβερνήτη ότι είναι μια «τύραννος» και ότι ασκεί «ανεξέλεγκτη εξουσία». Η Γκρέτσεν στα μέσα Μαρτίου είχε επιβάλει από τους αυστηρότερους περιορισμούς στη χώρα για να αναχαιτίσει την επιδημία του νέου κορονοϊού στην πολιτεία της, στις Βόρειες ΗΠΑ, μία από τις πλέον πληγείσες πολιτείες από την Covid-19.

Η ομάδα εξέταζε διάφορα σχέδια απαγωγής και είχαν επιχειρήσει να αγοράσουν εκρηκτικά, σύμφωνα με έναν μυστικό πράκτορα του FBI.

Η Γκρέτσεν Ουίτμερ αποτελεί συχνό στόχο επιθέσεων εκ μέρους του Ντόναλντ Τραμπ για τη διαχείριση της πανδημίας και εκατοντάδες πολέμιοι της καραντίνας, ορισμένοι από αυτούς βαριά οπλισμένοι, είχαν διαδηλώσει πολλές φορές στο Λάνσινγκ για την άμεση επανεκκίνηση της τοπικής οικονομίας.

Στα τέλη Απριλίου, ένοπλοι διαδηλωτές είχαν εισβάλει στο Καπιτώλιο του Μίσιγκαν, απαιτώντας τη χαλάρωση των υγειονομικών μέτρων.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ