11ο Amorgos Tourism Film Festival: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε – Amorgos Tourism Film Festival

11ο Amorgos Tourism Film Festival: Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε – Amorgos Tourism Film Festival

Η αντίστροφη μέτρηση για το 11 ο Φεστιβάλ Τουριστικών Ταινιών Αμοργού –
Amorgos Tourism Film Festival ξεκίνησε!

10-15 Νοεμβρίου 2020


Ο σημαντικός κινηματογραφικός και πολιτιστικός θεσμός θα πραγματοποιηθεί 10-15 Νοεμβρίου 2020 στην Αμοργό και αποτελεί συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αμοργού και του Δήμου Αμοργού, με την υποστήρηξη του Υπουργείου Πολιτισμού, του ΕΟΤ, του Κέντρου Ελληνικού Κινηματογράφου, και του Ιδρύματος Λασκαρίδη.

Η καρδιά του κινηματογράφου θα χτυπάει στην Αμοργό τον Νοέμβριο και το Φεστιβάλ έχει στόχο μέσα από τη δημιουργία μιας διεθνούς πλατφόρμας, να ενθαρρύνει την προώθηση του παγκόσμιου τουρισμού μέσω των Οπτικοακουστικών Μέσων, να προωθήσει τον πολιτισμό και τον τουρισμό όχι μόνο της Αμοργού και των Κυκλάδων αλλά όλης της Ελλάδας.

Το Amorgos Tourism Film Festival είναι μέλος της CIFFT, διεθνούς επιτροπής τουριστικών Φεστιβάλ με έδρα τη Βιέννη, η οποία θα πραγματοποιήσει την ετήσια γενική της συνέλευση στην Αμοργό αναβαθμίζοντας το κύρος και την αξία του και αναγνωρίζοντας τη διεθνή ακτινοβολία του. Το φετινό Amorgos Tourism Film Festival καινοτομεί και σχεδιάζει τη διαδικτυακή μετάδοση των προβολών και των διαλέξεων ώστε όσο το δυνατόν περισσότεροι να συμμετάσχουν και να ενημερωθούν για τις τρέχουσες εξελίξεις στον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Παράλληλα, κατά την διεξαγωγή του, θα πραγματοποιηθούν καθημερινές ανοιχτές προβολές σε όλες τις περιοχές της Αμοργού με στόχο να αγκαλιάσουν το Φεστιβάλ και να απολαύσουν το περιεχόμενο του όλοι οι κάτοικοι. Το Amorgos Tourism Festival θα φιλοξενηθεί και φέτος στις εγκαταστάσεις του μοναδικού 5* Aegialis Hotel & Spa, και θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα προστασίας από τον covid-19, με συνεχείς απολυμάνσεις των εγκαταστάσεων και τήρηση των αποστάσεων στις αίθουσες προβολής και στο εστιατόριο. Το ξενοδοχείο έχει πιστοποιηθεί με το Covid-Shield της TUV AUSTRIA Hellas.

Η κρίση της πανδημίας του covid-19 δημιούργησε τεράστια προβλήματα παγκοσμίως στο χώρο του Τουρισμού και της Τέχνης. Μετά από 10 χρόνια το Amorgos Tourism Film Festival σηματοδοτεί την ελπίδα και προσκαλεί τους λάτρεις των ταξιδιών και του κινηματογράφου και τους επαγγελματίες της τουριστικής και κινηματογραφικής βιομηχανίας να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στην Αμοργό.

Το νησί του «Απέραντου Γαλάζιου» επέστρεψε το φετινό δύσκολο καλοκαίρι στο επίκεντρο της διεθνούς προβολής μέσα από τα γυρίσματα δύο διεθνών παραγωγών. Της ταινίας «Daughters», της πρώτης πανευρωπαϊκής παραγωγής μετά την παγκόσμια καραντίνα λόγω του κορονοϊού, και του ντοκιμαντέρ «Μεσόγειος-Η Ζωή σε Πολιορκία». γεγονός που αποδεικνύει την εξέχουσα θέση του νησιούως covid free προορισμό αλλά και ως ιδανικό «σκηνικό» για ποιοτικές κινηματογραφικές παραγωγές.

www.amorgosfilmfestival.com


Για περισσότερες πληροφορίες

Tel.: +30 2285 0 73393
Mobile: +30 693 2757378

E-mail: info@amorgosfilmfestival.com
Website: amorgosfilmfestival.com
Facebook: Amorgos Film Festival
Instagram: Amorgos Film Festival

 


Σχολιάστε εδώ