Μεγάλες ‘Ωρες Της Ιστορίας Μας: Μία σειρά για μερικούς από τους σημαντικότερους ήρωες της ελληνικής επανάστασης του 1821

Μεγάλες ‘Ωρες Της Ιστορίας Μας: Μία σειρά για μερικούς από τους σημαντικότερους ήρωες της ελληνικής επανάστασης του 1821

Μεγάλες ‘Ωρες Της Ιστορίας Μας

Μία σειρά για μερικούς από τους σημαντικότερους ήρωες της ελληνικής επανάστασης του 1821. Μέσα από τις μυθιστορηματικές αφηγήσεις των συγγραφέων αναδύεται το ιστορικό ανάγλυφο  μίας από τις σημαντικότερες περιόδους της ιστορίας μας. Από την ώρα που πολλές περιοχές του τόπου μας βρέθηκαν κάτω από τον ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας (1453), οι Έλληνες δεν έπαψαν στιγμή να αγωνίζονται και να λαχταρούν τη λευτεριά τους κρατώντας, μέσα στα 400 χρόνια σκλαβιάς, ζωντανές τις παραδόσεις, τη γλώσσα και την πίστη τους. Ο αγώνας και οι θυσίες τους κέντρισαν το ενδιαφέρον όχι μόνο της Ευρώπης αλλά και ολόκληρου του κόσμου δημιουργώντας ένα οικουμενικό κίνημα συμπαράστασης.

Η ιστορική γνώση είναι το μέσον για την αναγέννηση ενός έθνους

Η ιστορική γνώση είναι απαραίτητη για κάθε άνθρωπο. Το σημαντικό όμως είναι να διδάσκεται στις νεότερες γενιές με τέτοιο τρόπο ώστε να ενεργοποιεί το συναίσθημα και το ενδιαφέρον τους. Η γνώση και η εμπειρία του παρελθόντος αποτελούν πολύτιμα εργαλεία για να στηρίξει ο καθένας το παρόν του και να εξελίξει εποικοδομητικά το μέλλον του.



Θεόδωρος Κολοκοτρώνης ● Τα παιδικά και τα ηρωικά του χρόνια

Συγγραφέας
Θεοδώρα Λούφα – Τζοάννου
Εικονογράφος
Λουκιανός Μιχάλης

«Κολοκοτρώνα! Κολοκοτρώνα!» έτσι λέγανε τα τουρκάκια, στα βάθη της Ασίας και το αίμα τους πάγωνε.
Με αυτή τη φράση ξεκινά το έργο του «Ο Γέρος του Μοριά», ο Σπύρος Μελάς, θέλοντας να τονίσει την εντύπωση που προκαλούσε και μόνο το άκουσμα του ονόματος του μεγάλου μας ήρωα στους αντιπάλους του.
Οι Έλληνες τον αποκαλούσαν «Καπετάνιο» ή «Γέρο», με το θάρρος που τους έδινε η αγάπη, ο σεβασμός και η τρυφερότητα μαζί, για τον άνθρωπο που γέμιζε τις καρδιές τους με κουράγιο και κράτησε άσβηστη τη φλόγα της ελπίδας με τη μνημειώδη φράση του: «Ο Θεός υπόγραψε την ελευθερία της Ελλάδας, και δεν παίρνει την υπογραφή του πίσω».

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

ISBN: 978-960-547-527-7


Νικηταράς ● Τα παιδικά και τα ηρωικά του χρόνια

Συγγραφέας
Θεοδώρα Λούφα – Τζοάννου
Εικονογράφος
Λουκιανός Μιχάλης

Μετά την πτώση της Τριπολιτσάς, σωροί ήταν τα χρυσάφια και τα μεταξωτά που άφηναν πίσω τους οι πανικόβλητοι Τούρκοι φεύγοντας. Όλοι θέλησαν να πάρουν από κάτι, γιατί ήταν στερημένοι από τα πάντα. Ένας μόνο δεν άπλωσε το χέρι του για να πάρει το παραμικρό: Ο Νικηταράς!
Τα ρούχα του κρέμονταν επάνω του σκισμένα και λερωμένα. Μα εκείνος έφυγε όπως ήρθε, με τα χέρια άδεια. Και πέθανε ζητιανεύοντας στον Πειραιά!

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

ISBN: 978-960-547-528-4


Ανδρέας Μιαούλης ● Τα παιδικά και τα ηρωικά του χρόνια

Συγγραφέας
Θεοδώρα Λούφα -Τζοάννου
Εικονογράφος
Εύα Καραντινού 

Ανδρέας Μιαούλης, ο ήρωας με την ατσάλινη θέληση και τα σακατεμένα πόδια, παραμερίζοντας το πρόβλημά του κάθε φορά που το απαιτούσαν οι περιστάσεις, έγινε θρύλος και κυρίαρχος των θαλασσών, κατατρόπωσε πανίσχυρους εχθρούς και κέρδισε τον σεβασμό των πιο σημαντικών πλοιάρχων της εποχής του.
Οι άνδρες του, τιμώντας την ανδρεία και τα κατορθώματά του, μετά από κάθε νίκη συνήθιζαν να τραγουδούν:
«Να ’ταν δυο σαν τον Μιαούλη καίγαν την αρμάδα ούλη!»

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

ISBN: 978-960-547-529-1


Κωνσταντίνος Κανάρης ● Τα παιδικά και τα ηρωικά του χρόνια

Συγγραφέας
Θεοδώρα Λούφα – Τζοάννου
Εικονογράφος
Εύα Καραντινού

Ο Κανάρης δεν εντυπωσίαζε με την πρώτη ματιά. Όλοι τον φαντάζονταν σαν έναν πελώριο άντρα, μεγαλόσωμο σαν τον Ηρακλή. Στην πραγματικότητα όμως, ήταν ένας τόσος δα άνθρωπος. Μεγάλη ήταν η ψυχή του και η καρδιά του ήταν λιονταριού καρδιά.
«Ο Ψαριανός!»  έλεγαν κι έτρεμαν οι αντίπαλοί του, από τον ναύαρχο μέχρι τον τελευταίο ναύτη και παρακαλούσαν τον Αλλάχ να μη βρεθεί στην πλώρη τους.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

ISBN: 978-960-547-530-7


Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα ● Τα παιδικά και τα ηρωικά της χρόνια

Συγγραφέας
Αναστασία Δ. Μακρή
Εικονογράφος
Εύα Καραντινού

Τα κατορθώματα της Μπουμπουλίνας, της μεγαλύτερης Ελληνίδας ηρωίδας την περίοδο της Επανάστασης του 1821, είναι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο της ιστορίας του έθνους και της πατρίδας μας. Το μεγαλύτερο όνειρο του κοριτσιού που γεννήθηκε στο βρόμικο πάτωμα της φυλακής, όπου είχαν φυλακίσει οι Οθωμανοί τον πατέρα της, ήταν η απελευθέρωση των Ελλήνων από τον Οθωμανικό ζυγό. Για τον σκοπό αυτό διέθεσε όλη την περιουσία της, αγωνιζόμενη με ξεχωριστό και πρωτόφαντο σθένος για γυναίκα, με τα καράβια της, στο πλευρό μεγάλων ηρώων. Η φήμη της Μπουμπουλίνας ταξίδεψε σε όλον τον κόσμο κι έγινε σύμβολο γενναιότητας και θάρρους.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

ISBN: 978-960-547-531-4


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΚΥΡΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1ης ΕΚΔΟΣΗΣ – 8 Οκτωβρίου 2020
Σειρά: Μεγάλες Ώρες Τις Ιστορίας Μας (Μ.Ω.Τ.Ι.Μ.)
Ηλικία: 8+
Κατηγορία: Εικονογραφημένα βιβλία, Βιβλία Γνώσεων, Ελληνική ιστορία
Είδος: Βιβλία Γνώσεων  


Σχολιάστε εδώ