Ανατολική Μεσόγειος: Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μισέλ για τις νέες τουρκικές προκλήσεις

Ανατολική Μεσόγειος: Επικοινωνία Μητσοτάκη-Μισέλ για τις νέες τουρκικές προκλήσεις

Επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, θα έχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι, στον απόηχο των νέων τουρκικών προκλήσεων και την έκδοση τουρκικής Navtex για νέες έρευνες του Oruc Reis νοτίως του Καστελόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, σε απόσταση μόλις 6,5 ν.μ. από ελληνικές ακτές.

 

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά την ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών με την οποία καλεί την Τουρκία να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της για νέες έρευνες του Oruc Reis νοτίως του Καστελόριζου στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο σταθμός του Ηρακλείου Κρήτης της υδρογραφικής υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού εξέδωσε αντι-Navtex. Να σημειωθεί ότι το Oruc Reis απέπλευσε από το λιμάνι της Αττάλειας με κατεύθυνση τη δεσμευμένη περιοχή.

Όπως υποστήριξε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Φατίχ Ντολμέζ, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης του σεισμογραφικού και ξεκινά για έρευνες στη Μεσόγειο. «Θα συνεχίσουμε να ερευνούμε, να σκάβουμε και να προστατεύουμε τα δικαιώματά μας και αν υπάρχει φυσικό αέριο, θα το βρούμε», σημειώνει ο Ντολμέζ σε ανάρτησή του στο Twitter.


Σχολιάστε εδώ