«Κινηματογραφική» επάνοδος Τραμπ στον Λευκό Οίκο – Μάσκα τέλος

«Κινηματογραφική» επάνοδος Τραμπ στον Λευκό Οίκο – Μάσκα τέλος

Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε χθες Δευτέρα στον Λευκό Οίκο έπειτα από παραμονή για νοσηλεία τεσσάρων ημερών σε στρατιωτικό νοσοκομείο, λόγω της μόλυνσής του από τον κορονοϊό. Την «κινηματογραφική» επιστροφή του πανηγύρισε μεσω twitter με βίντεο αναρτήσεις παροτρύνοντας τους συμπατριώτες του να «βγουν εκεί έξω» και «να μη φοβούνται» την πανδημία.

Φορώντας μάσκα, βάδισε από την κεντρική είσοδο ως τη λιμουζίνα που τον μετέφερε στο προεδρικό ελικόπτερο, το Marine One, για τη σύντομη πτήση της επιστροφής στο κτίριο της αμερικανικής προεδρίας, σφίγγοντας τη γροθιά και κατόπιν υψώνοντας τον αντίχειρα προς τις κάμερες προτού μπει στο αυτοκίνητο.

Όταν δημοσιογράφος φώναξε την ερώτηση πόσοι άνθρωποι έχουν μολυνθεί στον Λευκό Οίκο, ο Τραμπ αποκρίθηκε «ευχαριστώ πάρα πολύ».

Βγήκε από το ελικόπτερο, συνεχίζοντας να φορά μάσκα, σε ένα σημείο του περιβόλου της προεδρίας με γρασίδι. Ανέβηκε μερικά σκαλιά, έβγαλε τη μάσκα, ύψωσε ξανά τον αντίχειρα και στάθηκε μπροστά στις κάμερες, με το πρόσωπο ακάλυπτο πια.

Ο Ρεπουμπλικάνος δήλωσε κατόπιν πως αισθάνεται «πολύ καλά».

Μολονότι οι γιατροί του τονίζουν πως δεν έχει ακόμη ξεπεράσει τελείως τον κίνδυνο, ο Τραμπ, χωρίς μάσκα, επέμεινε να υποβαθμίζει την πανδημία, λίγο καιρό προτού διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές.

«Μην την αφήνετε να κυριαρχεί στη ζωή σας. Μη τη φοβάστε. Επιστρέφουμε, επιστρέφουμε στη δουλειά. Θα βγούμε μπροστά (…). Βγείτε εκεί έξω, να προσέχετε», προτρέπει ο Τραμπ στο βίντεο αυτό.

Ο υποψήφιος του Δημοκρατικού κόμματος Τζο Μπάιντεν αντέδρασε στην ηχηρή έξοδο Τραμπ: «είδα το tweet που έκανε, μου το έδειξαν, είπε ‘μην αφήνετε την πανδημία να κυριαρχεί στη ζωή σας’. Να πάει να το πει αυτό στις 205.000 οικογένειες που έχασαν κάποιον», είπε ο πρώην αντιπρόεδρος, εμφανώς οργισμένος, στον τηλεοπτικό σταθμό Local 10 της Φλόριντας, της πολιτείας όπου συνεχίζει την προεκλογική εκστρατεία του.

«Θα επιστρέψω στο πεδίο για την προεκλογική εκστρατεία μου σύντομα!!!», είχε προειδοποιήσει νωρίτερα με άλλη ανάρτησή του καθώς λιγότερο από ένας μήνας έχει μείνει πριν τις αμερικανικές εκλογές, συμπληρώνοντας ότι «τα μέσα ενημέρωσης που διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις δεν μεταδίδουν παρά ψευδείς δημοσκοπήσεις».

Σύμφωνα πάντως με τελευταία δημοσκόπηση του Reuters/Ipsos ο Μπάιντεν φαίνεται πως έχει προβάδισμα έναντι του Ρεπουμπλικάνου ενοίκου του Λευκού Οίκου Ντόναλντ Τραμπ, με 6% στο Ουισκόνσιν, 5% στην Πενσιλβάνια και στην Αριζόνα με 8%.

Mε πληροφορίες/φωτο από EPA/KEN CEDENO / POOLΕΡΤ/


Σχολιάστε εδώ