Ίλβα Γιόχανσον: «Χρειαζόμαστε τους μετανάστες γιατί είμαστε μια γηράσκουσα κοινωνία»!

Ίλβα Γιόχανσον: «Χρειαζόμαστε τους μετανάστες γιατί είμαστε μια γηράσκουσα κοινωνία»!

Πικρές αλήθειες που ξεχνάμε…

– Το λέει ευθέως η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον
– Το 2015 οι παράνομες αφίξεις ήταν 1.800.000!

Δεν κρύβει την εικόνα της σκληρής πραγματικότητας για τις συνεχιζόμενες ροές μεταναστών προς την Ευρώπη η αρμόδια Επίτροπος της ΕΕ Ίλβα Γιόχανσον! «Τους χρειαζόμαστε, γιατί είμαστε μια κοινωνία που γερνάει», είπε συγκεκριμένα σε πρόσφατη συνέντευξή της, μετά τη… φωτιά που άναψε η Μόρια:

«Ο σκοπός μας είναι να έχουμε ένα ευρωπαϊκό σύστημα στο οποίο θα βοηθάει ο ένας τον άλλον, θα έχουμε περισσότερη προβλεψιμότητα εν­σωματωμένη στο σύστημα ώστε να αποφεύγουμε τις εκπλήξεις και θα μπορούμε να αντι­μετωπίζουμε καταστάσεις κρίσης. Νομίζω ότι όταν συ­ζητούμε την πρόταση που τώρα βρίσκεται πάνω στο τραπέζι πολλοί εξακολουθούν να τη βλέπουν ‘‘με τα γυαλιά του 2015″.

Ήρθε η ώρα να τα βγάλουν. Το 2015 είχαμε 1,8 εκατομμύρια παράτυπες αφίξεις στην ΕΕ – και σχεδόν όλοι ήταν πρόσφυγες. Το 2019 είχαμε 140.000 παράτυπες αφίξεις και η μειοψηφία αυτών, το 1/3, ήταν πρόσφυγες. Επιπλέον, ας θυμηθούμε ότι οι περισσότεροι μετανάστες που έρχονται στην ΕΕ φτάνουν μέσω νόμιμων οδών.

Οι περισσότεροι το κάνουν επειδή ερωτεύονται έναν ευρωπαίο πολίτη και παντρεύονται, καθώς και για άλλους οικογενειακούς λόγους: για να εργαστούν εδώ, να σπουδάσουν ή επειδή ορισμένοι έλαβαν άσυλο. Πέρυσι, περί­που ένα εκατομμύριο από αυτούς έφυγαν από την ΕΕ.

Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ε­πιπλέον ένα με ενάμισι εκατομμύριο που έρχονται ετησίως και τους χρειαζόμαστε επειδή είμαστε μια γηράσκουσα κοινωνία».

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ