Διαφημιστική εκστρατεία για την α’ κατοικία!

Διαφημιστική εκστρατεία για την α’ κατοικία!

Στις 135.000 οι αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα «Γέφυρα»

Παράταση μέχρι το τέλος Οκτωβρίου πήρε η υποβολή αιτήσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Γέφυρα» λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος. Μέχρι τώρα οι αιτήσεις που έχουν κατατεθεί έχουν ξεπεράσει τις 135.000.

Ως γνωστόν, το εν λόγω πρόγραμμα στηρίζει τους δανειολήπτες που έχει μειωθεί το εισόδημά τους λόγω του κορονοϊού και έχουν στην… πλάτη τους δάνειο με υποθήκη την πρώτη τους κατοικία. Η κρατική επιδότηση καλύπτει διάστημα 9 μηνών και ξεκινάει από το 90% της μηνιαίας δόσης για τους συνεπείς δανειολήπτες, μειώνεται όμως για όσους έχουν δάνεια σε καθυστέρηση.

Στο μεταξύ, ξεκινάει διαφημιστική – ενημερωτική εκστρατεία για την προστασία της πρώτης κατοικίας και για το νέο πρόγραμμα στήριξης δανειοληπτών που έχουν πληγεί από τον κορονοϊό.

Bad bank για «κόκκινα» δάνεια 40 δισ.
Στο τραπέζι της Τράπεζας της Ελλάδος βρίσκεται σχέδιο για τη μεταφορά «κόκκινων» δανείων ύψους 40 με 45 δισ. ευρώ από τις τράπεζες στην Εταιρεία Διαχείρισης Ενεργητικού (Asset Management Company – AMC), τη γνωστή bad bank. Στόχος είναι η πλήρης εξυγίανση των τραπεζικών ισολογισμών από τα «κόκκινα» δάνεια που δημιούργησε η οικονομική κρίση αλλά και από αυτά που θα δημιουργηθούν λόγω της κρίσης του κορονοϊού, το ύψος των οποίων υπολογίζεται σε 10 δισ. ευρώ.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ