Κρούσμα σε κηδεία με 200 άτομα: Συναγερμός σε πέντε χωριά σε Θήβα και Χαλκίδα

Κρούσμα σε κηδεία με 200 άτομα: Συναγερμός σε πέντε χωριά σε Θήβα και Χαλκίδα

Το χωριό Μουρίκι βρίσκεται στο επίκεντρο, όπως και οι λιγοστοί του κάτοικοι που παραμένουν ανάστατοι. Η κηδεία που έγινε την περασμένη Κυριακή σε εκκλησία στο Μουρίκι της Θήβας, υπάρχει κίνδυνος να εξελιχθεί σε υγειονομική βόμβα. Ήδη έχουν νοσήσει 3 άτομα και υπάρχει έκδηλη ανησυχία για εκατοντάδες ακόμα που είτε βρέθηκαν στην τελετή την περασμένη Κυριακή, είτε ήρθαν σε επαφή με εκείνους που πήγαν.

Όλα άρχισαν την περασμένη Κυριακή. Η αδερφή του θανόντος που πλέον νοσηλεύεται με κορωνοϊό στο ΝΙΜΤΣ της Αθήνας, πήγε στην κηδεία με πυρετό. Στην εκκλησία είχαν μαζευτεί πάνω από 200 άτομα, χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας και χωρίς πολλοί να φορούν τις μάσκες τους.

Λίγα 24ωρα αργότερα η 63χρονη διαγνώστηκε θετική. Όπως επίσης και ο σύζυγός της και μία 60χρονη συγγενής τους. Όλοι τους ήταν στην κηδεία και όπως λένε στην κάμερα του Live News πολλοί από εκείνους που πήγαν, οι τρεις νοσούντες συνομιλούσαν και χαιρετούσαν τον κόσμο.

Οι αποκαλύψεις έχουν προκαλέσει και την οργή μεταξύ των κατοίκων. Οι κάτοικοι στο Μουρίκι προσπαθούν να θυμηθούν τα άτομα που πλησίασαν την περασμένη Κυριακή και εκείνα που χαιρέτησαν διά χειραψίας.

Όπως μας λένε, κατά τη διάρκεια της κηδείας αλλά και μετά στην κεντρική πλατεία του χωριού είχε μαζευτεί κόσμος, ασυνήθιστος για τα δεδομένα του μικρού χωριού. Όλοι τώρα με μάσκες σε κάθε τους βήμα και γάντια ακόμα και μέσα στα αυτοκίνητά τους.

Το μεσημέρι έφτασε κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να πάρει δείγματα από τους κατοίκους. Τα αποτελέσματα θα δείξουν τις διαστάσεις της διασποράς.

Ο συνωστισμός που υπήρχε στην κηδεία έφερε τοπικά lockdown σε πέντε χωριά. Στο Μουρίκι, τα Πλατανάκια, το ύπατο και το Λουτούφι του δήμου Θηβαίων αλλά και στο χωριό Λουκίσσια του δήμου Χαλκίδας, θα πραγματοποιηθούν συνολικά 1.200 τεστ κορωνοϊού, για να φανεί το μέγεθος της διασποράς.

Με εντολή της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας οι κάτοικοι των 5 χωριών καλούνται να παραμένουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν κάθε περιττή μετακίνηση. Επιπλέον να χρησιμοποιούν μάσκα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Τα σχολεία όλων των βαθμίδων παραμένουν κλειστά, ενώ οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα καλούνται να μην πηγαίνουν στις δουλειές τους, για την προστασία των άλλων εργαζομένων.

Μετά από συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έγινε σύσταση στους εργοδότες, οι οποίοι απασχολούν στις επιχειρήσεις τους κατοίκους των περιοχών αυτών, να αποδεχθούν τη μη προσέλευση των εργαζομένων, χωρίς καμία περαιτέρω επίπτωση.

Αναστάτωση σε πέντε χωριά

Η είδηση έχει προκαλέσει αναστάτωση σε όλα τα χωριά, και όσοι βρέθηκαν στην κηδεία ανησυχούν μήπως έχουν νοσήσει και οι ίδιοι, καθώς ήρθαν σε στενή επαφή με συγγενικά πρόσωπα του θανόντα.

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε συγγενής του θανόντος που νοσεί από κορωνοϊό.

«Μάλλον από την κηδεία κόλλησα, δεν έχω πάει κάπου αλλού. Και η κυρία που λένε ότι δεν φορούσε μάσκα, η αδελφή του εκλιπόντος, τη φορούσε. Ούτε ήξερε τι είχε, είπε ότι ήταν από τη στεναχώρια της που είχε ανεβάσει δέκατα. Τη φορούσα τη μάσκα και την έβγαζα. Μέσα στην εκκλησία δεν ήταν πολύς κόσμος. Οι περισσότεροι ήταν έξω. Μέσα στην εκκλησία κάποιοι φορούσαν μάσκα και κάποιοι όχι. Εγώ έχω πάλι πυρετό», είπε η συγγενής του θανόντος, προσθέτοντας ότι εκτός από την αδελφή του εκλιπόντος, στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και ο σύζυγός της.

Πηγή: MEGA


Σχολιάστε εδώ