Τα βρήκαν ειρηνικά Δημόσιο και Fraport – Μήνυμα προς τους μεγάλους επενδυτές

Τα βρήκαν ειρηνικά Δημόσιο και Fraport – Μήνυμα προς τους μεγάλους επενδυτές

Έληξαν… ειρηνικά, με εξωδικαστικό συμβιβασμό, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της Fraport Greece, παραχωρησιούχου των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, για τη ζημία που έχει υποστεί από το lockdown.

Και ο αμοιβαία επωφελής συμβιβασμός οριστικοποιήθηκε με τη συνάντηση που έγινε την περασμένη Τετάρτη στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία ήταν παρών και ο πρωθυπουρ­γός Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης, συμμετείχαν ο πρόεδρος της μητρικής Fraport AG Stefan Schulte, ο CEO της Fraport Greece Alexander Zinell και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Χρήστος Κοπελούζος.

Ο συμβιβασμός αφορά αναστολές πληρωμών και κάποιες απαλλαγές, χωρίς να εκταμιεύεται χρήμα από τον κυβερνητικό προϋπολογισμό. Η επίλυση είναι προς ανακούφιση και όχι προς αποκατάσταση ζημιών. Παρά την πανδημία, η Fraport θα ολοκληρώσει την επένδυσή της μέχρι το τέλος του 2020, ήτοι 6 μήνες νωρίτερα από τη συμβατική της υποχρέωση.

Με τον συμβιβασμό εκπέμπεται το μήνυμα και σε άλλους μεγάλους επενδυτές ότι η Ελλάδα είναι χώρα ανοιχτή σε επενδύσεις. Η συμβιβαστική επίλυση γίνεται στο πλαίσιο της στήριξης του τουρισμού και των αερομεταφορών από το Ελληνικό Δημόσιο, σε συνέχεια της σχετικής ΠΝΠ για τον κλάδο των αερομεταφορών, με στόχο την αποφυγή περαιτέρω δυσμενών εξελίξεων για τον τουριστικό κλάδο της χώρας.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ