Μετεξεταστέοι Κεραμέως και Καραμανλής για το αλαλούμ στα σχολεία και το χάος στα Μέσα Μεταφοράς

Οργή υπουργών και βουλευτών

Το αλαλούμ στα σχολεία και οι σκηνές χάους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς εν μέσω πανδημίας δεν έχουν πυροδοτήσει μόνο την αγανάκτηση των πολιτών, που βιώνουν μια δύσκολη κι εν μέρει επικίνδυνη καθημερινότητα. Έχουν ακόμη προκαλέσει κύμα αντιδράσεων (επικρίσεων) κι εντός της κυβέρνησης αλλά και της Νέας Δημοκρατίας.

Στο στόχαστρο έχουν μπει οι ηγεσίες των δύο εμπλεκόμενων υπουργείων, του Παιδείας και του Υποδομών – Μεταφορών, με τους Ν. Κεραμέως και Κ. Αχ. Καραμανλή να κρίνονται κατώτεροι των περιστάσεων και… μετεξεταστέοι. Αν και γνώριζαν τι ακριβώς θα συνέβαινε με το πέρας της θερινής περιόδου και την επιστροφή των πολιτών σε κανονικούς ρυθμούς, δεν έλαβαν τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν οι τωρινές πρωτόγνωρες καταστάσεις, καθόλου τιμητικές για την κυβέρνηση.

Τόσο η κ. Κεραμέως όσο και ο κ. Καραμανλής καθυστέρησαν σημαντικά, άφησαν ανεκμετάλλευτο το διάστημα Ιουνίου – Αυγούστου, με αποτέλεσμα τώρα να τρέχουν και να μη φτάνουν. Τέλη Σεπτεμβρίου και δεκάδες σχολεία στην επικράτεια δεν έχουν δασκάλους, καθηγητές, σε άλλα λείπουν ακόμη και καθαρίστριες. Οπότε ανακύπτει το ερώτημα: Γιατί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν φρόντισε εγκαίρως να καλύψει τα κενά;

Από την άλλη, ο κ. Καραμανλής… θυμήθηκε τον Σεπτέμβριο να κινήσει επί της ουσίας (όχι στα λόγια…) τις διαδικασίες για την προμήθεια λεωφορείων προκειμένου να αυξηθούν τα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στις ώρες αιχμής. Οι κατά καιρούς εξαγγελίες του –«όπου να ’ναι έρχονται νέα οχήματα» ή «αυξάνονται τα δρομολόγια»– αποδείχθηκαν λόγια χωρίς ουσιαστικό α­ντίκρισμα. Η λύση με δανεισμό οχημάτων από τα ΚΤΕΛ είναι ημίμετρο και δεν αντιμετωπίζει δραστικά το πρόβλημα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ούτε ο Κυρ. Μητσοτάκης είναι ικανοποιημένος (κάθε άλλο…) με τις επιδόσεις της κ. Κεραμέως και του κ. Καραμανλή και όπως έλεγαν στενοί συνεργάτες του κάτω από άλλες συνθήκες θα τους είχε αντικαταστήσει. Πλην όμως, όσο διαρκεί η πανδημία δεν μπορεί, για ευνόητους λόγους, να τους κουνήσει από τις θέσεις τους.

Ένα ακόμη μέλος του Υπουργικού Συμβουλίου που κρίνεται… μετεξεταστέο είναι η Λ. Μενδώνη στο Πολιτισμού. Οι μέχρι σήμερα χειρισμοί της σε θέματα που συνδέονται με την πανδημία κρίνονται ανεπαρκείς κι έχουν ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών από τον κόσμο του πολιτισμού. Το κλίμα έχουν επιβαρύνει και ατυχείς δηλώσεις, όπως οι πρόσφατες, που διατύπωσε την άποψη (κατηγορία) ότι μερίδα των καλλιτεχνών κινείται στα όρια της «μαύρης οικονομίας», υπονοώντας ότι εισπράττουν χρήματα χωρίς να τα δηλώνουν στην εφορία. Όσο κι αν αυτό για κάποιους, κυρίως στον χώρο της μουσικής, δεν απέχει πολύ από την πραγματικότητα, δεν είναι δυνατόν να λέγεται από επίσημα χείλη και μάλιστα σε επίπεδο μέλους της κυβέρνησης, καθότι δεν υπάρχουν τα αποδεικτικά στοιχεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι πολύ σύντομα η κυβέρνηση θα βρεθεί απέναντι σε ένα ακόμη μέτωπο κινητοποιήσεων, αυτό από τους ανθρώπους του πολιτισμού.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: koutipandoras.gr


Σχολιάστε εδώ