Ευτυχώς που υπάρχει η «ΕΛΠΙΔΑ»…

Ευτυχώς που υπάρχει η «ΕΛΠΙΔΑ»…

-Η Πρόεδρός της Μαριάννα Βαρδινογιάννη έστειλε αμέσως δύο γεννήτριες που χρειάζονταν

Στο πλευρό των πληγέντων από την κακοκαιρία «Ιανός» που έπληξε τα Ιόνια Νησιά βρέθηκε από την πρώτη στιγμή το Σωματείο «ΕΛΠΙΔΑ – Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο», με πρωτοβουλία της Προέδρου του, κ. Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη.

Θέλοντας να στηρίξει τις άμεσες ανάγκες των κατοίκων της Κεφαλονιάς, που επλήγησαν περισσότερο, και ιδιαίτερα των ευπαθών ομάδων, η κ. Βαρδινογιάννη ήρθε σε απευθείας επαφή με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να τους βοηθήσει σε αυτές τις δύσκολες στιγμές.

Η κ. Βαρδινογιάννη επικοινώνησε με την Πρόεδρο του Ορφανοτροφείου Κεφαλονιάς κ. Βέρα Ζερβού-Ανευλαβή στο Αργοστόλι και με την Πρόεδρο του Κέντρου Διημέρευσης-Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» στο Ληξούρι κ. Σοφία Μαροπούλου – Ζαφειράτου. Πρόκειται για δύο σημαντικά Ιδρύματα του νησιού, με σημαντική προσφορά και ιστορία, τα οποία εξαιτίας της κακοκαιρίας είχαν μείνει χωρίς ρεύμα.

Η βοήθεια ήρθε άμεσα με την αποστολή μιας γεννήτριας στο Κέντρο Διημέρευσης – Ημερήσιας Φροντίδας Ατόμων με Αναπηρία «ΥΠΕΡΙΩΝ» στο Ληξούρι, το οποίο παρέμενε χωρίς ρεύμα, με αποτέλεσμα να μη λειτουργεί.

Μετά την αποστολή της γεννήτριας, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε στη δομή, η οποία λειτουργεί κανονικά.

Η κ. Βαρδινογιάννη επικοινώνησε με τον κ. Σταύρο Λυκούδη, μηχανικό του ιδρύματος «ΥΠΕΡΙΩΝ», ο οποίος περιέγραψε τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκεται το ίδρυμα.

«Άμεσα θα σας στείλω τη γεννήτρια, τουλάχιστον να έχετε ρεύμα και ό,τι άλλο χρειαστείτε θα είμαι στο πλευρό σας», είπε η κ. Βαρδινογιάννη η οποία τόνισε ότι είναι χρέος της να βοηθήσει και ότι θα χαρεί να πάει εκεί να δει τα παιδιά από κοντά να χαμογελάνε.

«Έχουμε συγκινηθεί. Ήταν έκπληξη για εμάς», ανέφερε η Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Σοφία Μαροπούλου-Ζαφειράτου κατά την παραλαβή της γεννήτριας.

Σε ό,τι αφορά το Ορφανοτροφείο Κεφαλληνίας «Ο Σωτήρ», γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να αποσταλεί και εκεί άμεσα μια γεννήτρια η οποία θα καλύπτει τις πάγιες ανάγκες του κτιρίου.

«Είμαι συγκλονισμένη, κυρία Ζερβού. Δεν μπορώ να συγκρατήσω τη λύπη μου και τα δάκρυά μου για όλα αυτά που συμβαίνουν. Εγώ αμέσως θα σας στείλω τη γεννήτρια που θέλετε και ό,τι άλλο χρειαστείτε είμαι κοντά σας», είπε η κ. Βαρδινογιάννη κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με την Πρόεδρο του Ορφανοτροφείου Κεφαλληνίας κ. Βέρα Ζερβού.

Όλα αυτά δεν θα μπορούσαν να γίνουν χωρίς την ευαισθησία και την άμεση παρέμβαση της κ. Μαριάννας Βαρδινογιάννη, που πάντοτε φροντίζει να βρίσκεται κοντά στα παιδιά και στον κόσμο που υποφέρει.

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ


Σχολιάστε εδώ