Μήπως η τεχνολογία μας αρρωσταίνει;

Μήπως η τεχνολογία μας αρρωσταίνει;

Μεγάλες ιδέες

Μήπως η τεχνολογία μας αρρωσταίνει;

Ένας οδηγός για τον 21ο αιώνα



Συγγραφέας
Ian Douglas
Μετάφραση
Μιχάλης Μικέδης
Επιμέλεια σειράς 
Matthew Taylor


Καινοτόμα και ενημερωτική, προκλητική και πειστική, η σειρά βιβλίων Μεγάλες ιδέες προσεγγίζει
με μια εντελώς νέα ματιά τις θεμελιώδεις ιδέες
που έχουν τόσο μεγάλη επίδραση στη ζωή μας και στον κόσμο μας σήμερα.  

Η μοναδική εικονογραφημένη προσέγγιση και το έξυπνα οργανωμένο κείμενο σας διευκολύνουν στην κατανόηση των πολύπλοκων εννοιών και σας δίνουν όλα όσα χρειάζεστε για να συμμετάσχετε σε μια συζήτηση. Η σύγχρονη τεχνολογία έχει βελτιώσει τη ζωή μας ποικιλοτρόπως. Ωστόσο, μήπως όσο η τεχνολογία μπαίνει ολοένα και περισσότερο στην προσωπική μας ζωή μάς βλάπτει περισσότερο απ’ ό,τι μας ευεργετεί;

Μήπως γινόμαστε αγχώδεις, καταθλιπτικοί και κοινωνικά απομονωμένοι, Αυτό το βιβλίο εξετάζει με διεισδυτική και διορατική ματιά τις συνέπειες της καθημερινής αλληλεπίδρασής μας με τις ηλεκτρονικές συσκευές και του υπερβολικού χρόνου που αναλώνουμε μπροστά στις οθόνες τους –τις συνέπειες στις προσωπικές επιλογές, τις σχέσεις, και την ψυχική και σωματική υγεία μας– και προτείνει λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τυχόν προβλήματα.

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Ian Douglas αρθρογραφεί για την επιστήμη, την τεχνολογία, την υγεία, τη διαπαιδαγώγηση και για τους τρόπους που όλα αυτά αλληλοεπιδρούν.
Εργάστηκε επί σειρά ετών στην Telegraph ως αρθρογράφος των παραπάνω θεμάτων και επιμελητής ψηφιακής έκδοσης.
Επίσης, εργάστηκε ως διαχειριστής του ιστότοπου της Βρετανικής Βιβλιοθήκης και ως διευθυντής του ψηφιακού τμήματος στον Spectator.
Έχει μιλήσει στους ραδιοφωνικούς σταθμούς BBC Radio 4 και NPR, και σε αρκετές διαδικτυακές ραδιοφωνικές εκπομπές για πολλά θέματα, από τη χρήση επιστημονικών μεθόδων στην ανατροφή των παιδιών μέχρι την αποκρυπτογράφηση των κωδικών στο Μπλέτσλεϊ Παρκ.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΣ

Σειρά: Μεγάλες Ιδέες
Κατηγορία: Εκλαϊκευμένες επιστήμες
ISBN: 978-960-645-078-5



Απο την σειρά Μεγάλες Ιδέες δείτε επίσης:

Μπορούμε να σώσουμε τον πλανήτη;

της Alice Bell 

Tο εύστοχο και αφυπνιστικό βιβλίο της σειράς Μεγάλες ιδέες από την PhD ακτιβίστρια Alice Bell εξετάζει μια εκτενή γκάμα από τεχνολογικές, περιβαλλοντικές και πολιτικές δράσεις που έχουμε στη διάθεσή μας ώστε να σταματήσουμε την καταστροφή που προκαλείται και να φτιάξουμε έναν πλανήτη στον οποίο μπορεί να ευημερεί κάθε είδος ζωής.


 


Σχολιάστε εδώ