Καθολικό lockdown σε πόλη της Κίνας

Καθολικό lockdown σε πόλη της Κίνας

Καθολικό lockdown επιβλήθηκε στην πόλη Ρουϊλί, που βρίσκεται στα σύνορα με τη Βιρμανία, μετά την ανακάλυψη τριών κρουσμάτων Covid-19, ενώ έχουν ξεκινήσει τα διαγνωστικά τεστ σε όλους τους κατοίκους, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης.

Η ασιατική χώρα έχει εδώ και μήνες περιορίσει την επιδημία στο έδαφός της. Μόνο μερικά νέα κρούσματα καταγράφονται κάθε μέρα και σχεδόν στο σύνολό τους πρόκειται για Κινέζους που επιστρέφουν από το εξωτερικό και μπαίνουν σε καραντίνα μόλις φθάσουν.

Με πληθυσμό 210.000 ανθρώπων, η Ρουϊλί βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν, στα σύνορα με τη Βιρμανία. Πρόκειται για ένα σημαντικό σημείο διέλευσης μεταξύ των δύο χωρών. «Όλοι οι κάτοικοι οφείλουν πλέον να παραμείνουν στα σπίτια τους και θα υποβληθούν σε διαγνωστικό τεστ», ανακοίνωσε η δημαρχία. Διευκρίνισε πως ουδείς επιτρέπεται να εισέλθει στην πόλη ούτε να εξέλθει απ’ αυτή.

Εξάλλου, όλα τα εμπορικά καταστήματα της πόλης έχουν κλείσει, με εξαίρεση τα σούπερ μάρκετ, τα φαρμακεία και τα καταστήματα τροφίμων.

Αφού κάηκαν στον χυλό και δεν έκαναν καθολικό lockdown σε ολόκληρη τη χώρα όταν έπρεπε, με αποτέλεσμα η Covid-19 να βρει την ανθρωπότητα ανοχύρωτη, τώρα φυσάνε και το γιαούρτι…

Έντυπη έκδοση ΤΟ ΠΑΡΟΝ

Φωτό: express.co.uk


Σχολιάστε εδώ