ΜέΡΑ25: Η “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη” για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ένα υποκριτικό newspeak

ΜέΡΑ25: Η “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη” για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ένα υποκριτικό newspeak

“Ένα ακόμα βήμα πίσω και μία τεράστια παραχώρηση στην ακροδεξιά και τις χώρες του Βίσενγκρατ κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο ζήτημα της μετανάστευσης” αναφέρει το ΜέΡΑ25 με δηλωσή του κατηγορώντας την ΕΕ πως Η “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη” για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ένα υποκριτικό newspeak.

Αναλύτικά αναφέρει:

Ένα ακόμα βήμα πίσω και μία τεράστια παραχώρηση στην ακροδεξιά και τις χώρες του Βίσενγκρατ κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο ζήτημα της μετανάστευσης. Η “νέα ατζέντα” της Κομισιόν για την προσφυγική κρίση καταργεί την υποχρεωτική ποσόστωση για την υποδοχή των προσφύγων στα κράτη μέλη της ΕΕ.

Η “ευρωπαϊκή αλληλεγγύη” για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ένα υποκριτικό newspeak, που διυλίζει τα αιτήματα ασύλου και καταπίνει τις Μόριες, αυτή τη ντροπιαστική για την Ευρώπη κηλίδα των στρατοπέδων συγκέντρωσης, ενώ ο επίτροπος για την “Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής”, αρμόδιος για το χαρτοφυλάκιο της μετανάστευσης και αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, κάνει φαιδρές διακηρύξεις για την “ώρα της κοινής ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής”.

Η “κοινή ευρωπαϊκή μεταναστευτική πολιτική” ράφτηκε στα μέτρα των αντιλήψεων του κ. Όρμπαν, του κ. Σαλβίνι, του κ. Κουρτς, της κα. Λεπέν και τώρα πλέον και του κ. Μητσοτάκη – ο οποίος βέβαια ξεχνάει ότι, σε αντίθεση με τους παραπάνω σκληροπυρηνικούς, ο ίδιος έχει να διαχειριστεί μια χώρα υποδοχής και συνεπώς το βέτο για πίεση στην υποχρεωτική ποσόστωση είναι μονόδρομος για την επίλυση στο ζήτημα του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

Η Κυβέρνηση, ωστόσο, αποδεικνύεται για άλλη μια φορά εξαιρετικά λίγη και πιστή στο δόγμα του “ναι σε όλα”


Σχολιάστε εδώ