Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ

Ο ΓΙΟΣ ΜΑΣ


Συγγραφέας
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ


Στο μικρό ακριτικό χωριό όλα μοιάζουν ειρηνικά, ώσπου ο επτάχρονος γιος του Νίκου εξαφανίζεται κοντά στα σύνορα. Ο Νίκος τον αναζητεί απεγνωσμένα, η γυναίκα του συμπεριφέρεται περίεργα κι ο αδελφός του έχει ανοιχτούς λογαριασμούς με τον υπόκοσμο της Θεσσαλονίκης. Όμως, όταν μαθεύεται πως στο γειτονικό μουσουλμανικό χωριό, που βρίσκεται στην άλλη πλευρά των συνόρων, ένας τζιχαντιστής έχει μόλις επιστρέψει από τη Συρία, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα.
Οι φήμες οργιάζουν: ατύχημα, φόνος, απαγωγή ή νέο παιδομάζωμα; Ο Νίκος ψάχνει κίνητρα και υπόπτους, ενώ  μια παράξενη ομίχλη θολώνει τα μυαλά των ανθρώπων. Μια ομίχλη που θα αποκόψει τους ακρίτες από τον υπόλοιπο κόσμο και τον πολιτισμό, φέρνοντας στην επιφάνεια θαμμένα μυστικά.

Ένα υπαρξιακό μυθιστόρημα μυστηρίου και αγωνίας για την πολυπλοκότητα των ανθρωπίνων σχέσεων, ένα βιβλίο με καταιγιστικό ρυθμό, σύνθετη πλοκή και απροσδόκητο τέλος. 

 



ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020



Απόσπασμα βιβλίου 

Πέντε μέρες πριν από τον φόνο 

Το πρώτο λάθος

O μικρός σηκώνεται απ’ το κρεβάτι του προσεχτικά να μην ακουστεί. Σκοτάδι, ησυχία στο σπίτι· μυρωδιά από κέικ που έφτιαξε η μαμά. Επιτέλους, θα πιάσει στα χέρια του την καραμπίνα.
Ακούει τη βροχή στα κεραμίδια και πατά με γυμνά πόδια στο μάρμαρο του διαδρόμου. Κρυώνει, μα δε σταματά. Πλησιάζει έξω από το δωμάτιο των γoνιών του και σκύβει, βάζει το μάτι στην κλειδαριά. Το λαμπατέρ στο κομοδίνο παραμένει αναμμένο, όμως κοιμούνται. Ο καθένας στη μεριά του, με την πλάτη γυρισμένη στον άλλο, όπως συνηθίζουν πια.
Τους προτιμά σιωπηλούς. Κλείνεται στην ντουλάπα όταν τσακώνονται και ουρλιάζουν ο ένας στον άλλο, και χτες που πήγε να πιάσει την καραμπίνα του παππού τον μάλωσαν ξανά. Μα αφού μεγάλωσε πλέον, του χρόνου πάει τρίτη δημοτικού.
Προχωρά στον μακρύ, σκοτεινό διάδρομο, παίρνει το ξύλινο σκαμπό και το βάζει κάτω απ’ τον καλόγερο με τις μάλλινες ζακέτες και τα μπουφάν. Δίνει μία, ανεβαίνει και προσπαθεί να ξεκρεμάσει το όπλο. Τεντώνεται πάνω στο σκαμπό, τα καστανά μαλλιά του πέφτουν στο μέτωπο, τα μάτια του αστράφτουν απ’ την ένταση. Απλώνει το χέρι όσο μπορεί, ίσα που φτάνει και ακουμπά με τα ακροδάχτυλα την ξύλινη λαβή.
Σπρώχνει, ξανατεντώνεται, ξεφυσά. Είναι βαριά η καραμπίνα. Το ένα χέρι πιάνει το ξύλο, το άλλο ακουμπά στο μέταλλο, κοντά στη σκανδάλη· σηκώνεται στις μύτες των ποδιών, ξανασπρώχνει. Το σκαμπό γέρνει λίγο και το φως από το κα­ντήλι στο εικονοστάσι της μαμάς τρεμοπαίζει. Τρεμοπαίζει και η σκιά του Γιωργάκη στον μακρύ διάδρομο που σβήνει στο σκοτάδι. Το σκαμπό γέρνει κι άλλο, έτοιμο να αναποδογυρίσει, κι ο μικρός χάνει την ισορροπία του.
Πιάνεται όμως από το παλτό του μπαμπά και κρατιέται.
Στέκει για λίγο ακίνητος κι αφουγκράζεται το σκοτεινό σπίτι, στη μύτη του η βαριά μυρωδιά του μπαμπά από το παλτό που κρατά. Ευτυχώς δεν τον άκουσαν. Πιάνει πάλι την καραμπίνα και τη σπρώχνει προς τα πάνω με όλη του τη δύναμη· πολύ βαριά. Σπρώχνει με τα δυο του χέρια, ακροβατεί, τεντώνεται ακόμα λίγο, το λουρί της κάνει να ξεκρεμαστεί και…

Διαβάστε τη συνέχεια ΕΔΩ


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 

O ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΕΚΑΣ γεννήθηκε στην Πρέβεζα.
Έχουν εκδοθεί ακόμα τέσσερα μυθιστορήματά του, τελευταίο από το οποία είναι το ΜΑΥΡΟ ΦΥΛΑΧΤΟ, που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ.
Έχει βραβευτεί από την Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος για τα μεγάλου μήκους σενάριά του: Το 13o υπόγειο και H χύτρα.
Ζει στην Αθήνα, όπου συντονίζει εργαστήρια δημιουργικής γραφής.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΨΥΧΟΓΙΟΣ

Κατηγορία: Ελληνική λογοτεχνία, Ανθρώπινες σχέσεις, Crime – Μυστηρίου, Κοινωνικό
ISBN: 978-618-01-3582-4
ISBN e-book: 978-618-01-3583-1

 

Δείτε το video του βιβλίου 


Σχολιάστε εδώ