Γ. Ραγκούσης: «Στο μυαλό σας δεν έχετε τους εργαζόμενους αλλά πως θα μετατρέψετε σε ευκαιρία την πανδημία γιατους λίγους και εκλεκτούς φέρνετε τέτοιες τροπολογίες για τα εργασιακά και όχι ολοκληρωμένο νομοσχέδιο»

Γ. Ραγκούσης: «Στο μυαλό σας δεν έχετε τους εργαζόμενους αλλά πως θα μετατρέψετε σε ευκαιρία την πανδημία γιατους λίγους και εκλεκτούς φέρνετε τέτοιες τροπολογίες για τα εργασιακά και όχι ολοκληρωμένο νομοσχέδιο»

Παρέμβαση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννη Ραγκούση στην τροπολογία Βρούτση για την τηλεργασία στην οποία ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ψηφίζει παρών.

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ διατύπωσε σαφώς πως η συνεχιζόμενη και κατ’ ευφημισμό καλή λειτουργία της κυβέρνησης δεν είναι ανεκτή, ιδιαίτερα στα εργασιακά, πεδίο στο οποίο η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη έχει δει την πανδημία σαν ευκαιρία να επιτεθεί στα εργασιακά δικαιώματα.

Τόνισε πως δε μπορεί κανείς να ανέχεται τέτοιου τύπου αιφνιδιαστικές νομοθετικές πρωτοβουλίες ιδίως στα εργασιακά και χαρακτήρισε σκόπιμα αποσπασματικό τον τρόπο νομοθέτησης έτσι ώστε να αλλάξει άρδην ο εργασιακός χάρτης της χώρας και να βάλει εναντίον πολύ σημαντικών εργασιακών δικαιωμάτων.

Παράλληλα, εντόπισε την πολιτική αντίφαση στο εξής σημείο: ενώ η εξ αποστάσεως εργασία είναι μέτρο που πρέπει να λάβουμε αλλά είναι δυνατόν να μην το αντιμετωπίζει η κυβέρνηση με έναν συνολικό τρόπο και να τα φέρνει ως τροπολογία και μάλιστα σε άσχετα νομοσχέδια;

Ο κ. Ραγκούσης συνεχίζοντας την παρέμβαση του διευκρίνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ έχει δώσει κατ’ επανάληψη στη δημοσιότητα όσα θα μπορούσαν να είναι οι βασικές αρχές ενός συνολικού νομοθετικού πλαισίου σε ένα πεδίο όπως η τηλεργασία. Εκείνο ωστόσο που δεν πρέπει να νομιμοποιηθεί είναι να μη λαμβάνεται υπόψιν μέτρα προστασίας των εργαζομένων (σε σχέση με τον τρόπο,  π.χ. με κάμερα ή χωρίς), αν θα υπάρξει εφαρμογή του θεσπισμένου επιδόματος τηλεργασίας, αν θα υπάρξει τήρηση ή όχι του ωραρίου.

«Στο μυαλό σας δεν έχετε τους εργαζόμενους αλλά πως θα μετατρέψετε σε ευκαιρία την πανδημία για τους λίγους και εκλεκτούς φέρνεις τέτοιες τροπολογίες για τα εργασιακά και όχι ολοκληρωμένο νομοσχέδιο», κατέληξε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ


Σχολιάστε εδώ