Γ. Ραγκούσης: Άρον άρον υποχώρηση του Πιερρακάκη. Άλλαξε τον τίτλο του νομοσχεδίου ψηφιακής πολιτικής. Κατέπεσε η προσπάθεια κατασκευής κυβερνητικών και νομοθετικών fake news

Γ. Ραγκούσης: Άρον άρον υποχώρηση του Πιερρακάκη. Άλλαξε τον τίτλο του νομοσχεδίου ψηφιακής πολιτικής. Κατέπεσε η προσπάθεια κατασκευής κυβερνητικών και νομοθετικών fake news

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, αναφέρει πως έπειτα από παρέμβασή του ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης υποχώρησε στο καίριο ζήτημα του τίτλου του νομοσχεδίου που συζητείται σήμερα στη Βουλή και αφαίρεσε από τον τίτλο την λέξη «κώδικας» .
Τα σημεία ομιλίας του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Γιάννη Ραγκούση:

– Στον τίτλο του νομοσχεδίου έχει συμπεριληφθεί η λέξη «Κώδικας» τη στιγμή που Κώδικας δεν είναι σύμφωνα με το άρθρο 76 του Συντάγματος, σύμφωνα με προηγούμενη νομοθεσία και σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής.
Έχουμε στείλει και επιστολή περί αυτού στον Πρόεδρο της Βουλής.

– Η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής χθες τεκμηρίωσε ότι το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι κώδικας και αυτό δεν είναι λεπτομέρεια, μιας και το βασικό πρόβλημα που έχει εμφιλοχωρήσει στα social media που απολαμβάνουν οι πολίτες είναι τα fake news. Έτσι, αυτό που συμβαίνει σήμερα εδώ είναι πως η Βουλή θα καταστεί συνυπεύθυνη στην παραγωγή fake news, δηλαδή της παραπλάνησης των πολιτών. Και μάλιστα πρόκειται για νομοσχέδιο ψηφιακής διακυβέρνησης. Να αποκαταστήσετε την νομοθετική και συνταγματική τάξη.

– Θεωρούμε ότι πρέπει να σταματήσει η προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών και οπωσδήποτε να αφαιρεθεί από την ονομασία του νομοσχεδίου η λέξη «Κώδικας».

– Ακόμα, η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής διαπίστωσε πως ενώ συζητάμε για την νομοθέτηση του προσωπικού αριθμού των πολιτών, δεν έχει ληφθεί ακόμα η γνωμάτευση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και αυτό είναι παρά πολύ σοβαρό θέμα!


Σχολιάστε εδώ