Stephen King – O Bασιλιάς του Τρόμου γίνεται 73!

Stephen King – O Bασιλιάς του Τρόμου γίνεται 73!


Stephen King

Σαν σήμερα γεννιέται στο Μέιν ένας από τους επιδραστικότερους συγγραφείς όλων των εποχών. Στα 73 του πλέον χρόνια ο Stephen King παραμένει ο απόλυτος Βασιλιάς της Λογοτεχνίας τρόμου και ο πιο επιτυχημένος Αμερικανός συγγραφέας όλων των εποχών. Για περισσότερα από 45 χρόνια τροφοδοτεί το ανεξάντλητο και αυξανόμενο με γεωμετρική πρόοδο αναγνωστικό κοινό του με ένα μυθιστόρημα σχεδόν κάθε χρόνο και επιπλέον διηγήματα, δοκίμια, βιβλία που υπογράφει με ψευδώνυμο.

 

Τελευταία έξοδος Ρίτα Χέιγουρθ, Το Πράσινο Μίλι, Στάσου πλάι μου

Η λογοτεχνία του έχει μεγαλώσει γενιές αναγνωστών που μοιράζονται πλέον τον ενθουσιασμό τους με τους νεότερους, που μυούνται στο φανταστικό σύμπαν του μέσα από τα βιβλία του, τον καυστικό σχολιασμό της επικαιρότητας στα social media αλλά και με τις ατέλειωτες μεταφορές του έργου του σε κόμικς, κινηματογράφο και τηλεόραση. Πέραν της κυριαρχίας του στη λογοτεχνία φαντασίας και τρόμου, έχει προσφέρει έργα που έχουν αφήσει ιστορία για την ευαισθησία και την ιδιαίτερη ματιά τους πάνω σε κοινωνικά θέματα. Τα μυθιστορήματα Στάσου πλάι μου, Το Πράσινο Μίλι, Τελευταία έξοδος Ρίτα Χέιγουρθ είναι κάποια από αυτά.

Τα τελευταία χρόνια οι Εκδόσεις Κλειδάριθμος έχουν εξασφαλίσει τα δικαιώματα του έργου του, προσφέροντας στο αναγνωστικό κοινό τόσο τα νέα έργα του όσο και τα εμβληματικά βιβλία του σε νέες μεταφράσεις, με νέα εξώφυλλα και συχνά χωρίς περικοπές και με επιπλέον υλικό ακυκλοφόρητο μέχρι στιγμής στα ελληνικά.
Αυτή τη στιγμή κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις μας 20 νέα και κλασικά έργα του, ενώ σύντομα η λίστα μας θα μεγαλώσει περισσότερο.


Στα προσεχώς! 

Δεκέμβριος 2020: Κυκλοφορεί το νέο βιβλίο του Stephen King με τίτλο Μόνο αν μυρίζει αίμα (If it bleeds). Αποτελείται από 4 νουβέλες.

Οκτώβριος 2020: Η Γκουέντι και το μαγικό φτερό: Η συνέχεια του βιβλίου του Richard Chizmar Η Γκουέντι και το κουτί, βγαλμένη από το τρομακτικό, γοητευτικό σύμπαν του Stephen King.

Μέσα στο 2021:
Misery
: το εμβληματικό ψυχολογικό θρίλερ που έχει μείνει στην ιστορία για την κλειστοφοβική του ατμόσφαιρα, τις αναφορές στην πραγματική ζωή του King αλλά και την αξέχαστη ερμηνεία της Kathy Bates στην κινηματογραφική μεταφορά του έργου.
Shining in the dark: μια συλλογή ιστοριών τρόμου που περιέχει μεταξύ άλλων και ένα διήγημα του Stephen King.


Το σύμπαν του Stephen King εκτός των σελίδων των βιβλίων του 

Το Netflix, ο Ryan Murphy και η Blumhouse θα γυρίσουν μια μεταφορά της πρώτης ιστορίας του βιβλίου Μόνο αν μυρίζει αίμα, «Το τηλέφωνο του κυρίου Χάριγκαν». Η εταιρεία παραγωγής του Darren Aronofsky, έχει αποκτήσει τα δικαιώματα για τη δεύτερη ιστορία με τίτλο «Η ζωή του Τσακ». Ο Ben Stiller έχει αποκτήσει τα δικαιώματα για την τρίτη ιστορία με τίτλο «Αρουραίος». Παρακολουθούμε τη ζωή ενός προβληματισμένου συγγραφέα που κάνει μια φαουστική συμφωνία με ένα τρωκτικό. Η τέταρτη ιστορία της συλλογής, το «Μόνο αν μυρίζει αίμα», αποτελεί τη συνέχεια του The Outsider-Ο ξένος και ενδέχεται να αποτελέσει το δεύτερο μέρος της ομώνυμης, τηλεοπτικής σειράς του HBO.

Η μίνι τηλεοπτική σειρά που βασίζεται στο δυσοίωνα επίκαιρο To Κοράκι  κάνει πρεμιέρα στο CBS στις 17 Δεκεμβρίου, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε η χωρίς περικοπές έκδοση των 1440 σελίδων από τις Εκδόσεις μας σε μετάφραση Μιχάλη Μακρόπουλου, για όσους θέλουν να προλάβουν να πάρουν μια γεύση μέχρι τότε!


Αναμνήσεις από έναν ζοφερό, φανταστικό κόσμο 

Το έργο του Stephen King δημιουργεί ένα παράλληλο, τρομακτικό σύμπαν μέσα στο οποίο οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ζήσει, μυηθεί και αναμετρηθεί με τους πιο μύχιους φόβους μας. Λίγοι είναι εκείνοι που μπορούν να δουν τους κλόουν, τα μικρά δίδυμα κορίτσια ή το βλέμμα του Τζακ Νίκολσον με το ίδιο μάτι μετά την ανάγνωση των ιστοριών του. Ζητήσαμε από οκτώ κατά συρροή αναγνώστες και σε βάθος γνώστες του King, να μοιραστούν μαζί μας την πιο έντονη ανάμνηση τους από τα βιβλία του.
Δείτε εδώ όσα μας είπαν.


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΛΕΙΔΑΡΙΜΟΣ 

 


Σχολιάστε εδώ