Άνθρωποι με άγχος

Άνθρωποι με άγχος


Συγγραφέας
Φρέντρικ Μπάκμαν 
Μετάφραση 
Γιώργος Μαθόπουλος


Μια νέα γυναίκα επιχειρεί να ληστέψει μια τράπεζα. Για να γλιτώσει τη σύλληψη, μπαίνει σε ένα διαμέρισμα προς πώληση και κρατά ομήρους όσους είναι εκεί: την υπερενθουσιώδη μεσίτρια, ένα ζευγάρι συνταξιούχων που ανακαινίζει και πουλά διαμερίσματα για να καλύψει το κενό στον γάμο τους, δύο κοπέλες που διαφωνούν σε όλα, αλλά ετοιμάζονται να φέρουν στον κόσμο ένα παιδί μαζί, μια κυνική διευθύντρια τράπεζας με τάσεις αυτοκτονίας, μια ηλικιωμένη που υποφέρει από μοναξιά. Η αστυνομία περικυκλώνει το διαμέρισμα και, ενώ η αγωνία κορυφώνεται, όμηροι, ληστής και αστυνομικοί αρχίζουν να έρχονται κοντά και ανακαλύπτουν ότι έχουν περισσότερα κοινά απ’ όσα θα μπορούσαν να φανταστούν.

Το νέο βιβλίο του Φρέντρικ Μπάκμαν είναι ένα απρόβλεπτο, αισιόδοξο και με χιούμορ μυθιστόρημα για τη δύναμη της συγχώρεσης και της ελπίδας, που συγκινεί με την ευαισθησία και την ανθρωπιά του. 

Διαβάστε ένα απόσπασμα ΕΔΩ


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΣΤΙΣ 28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020


Είπαν για το βιβλίο και τον συγγραφέα

 «…Εξαιρετική γραφή και βαθιά κατανόηση όσων έχουν πραγματικά αξία στη ζωή… Ο Φρέντρικ Μπάκμαν είναι ένας από τους καλύτερους και πιο ενδιαφέροντες συγγραφείς παγκοσμίως… ένας λογοτεχνικός γίγαντας που ακόμα μεγαλώνει».  
– WASHINGTON TIMES –  

«Σε όλα τα μυθιστορήματα [του Μπάκμαν] είναι εμφανής η ικανότητά του να διατυπώνει αλήθειες για την ανθρώπινη φύση με μια λεπτότητα που συγκλονίζει».  
– KIRKUS REVIEWS – 

«Ο Μπάκμαν είναι ένας γοητευτικός, με χιούμορ, αφηγητής ιστοριών και στο Άνθρωποι με άγχος αποδεικνύει το συγγραφικό του ταλέντο. Υπάρχουν ανατροπές και εκπλήξεις. […] Κυρίως, υπάρχει μια βαθιά αίσθηση ζεστασιάς και κατανόησης. Ο Μπάκμαν διαθέτει το χάρισμα να δημιουργεί αξέχαστους χαρακτήρες και να αποκαλύπτει την ψυχική τους κατάσταση. Πολλοί θα προβληματιστούν για τα δικά τους άγχη. Τελικά, ο Μπάκμαν μάς λέει ότι -αν και είναι ακατάστατος, διφορούμενος, ο κόσμος στον οποίο κατοικούμε- μπορούμε να στραφούμε ο ένας στον άλλο για να βρούμε ηρεμία και ασφάλεια».  
– THE AMAZON BOOK REVIEW – 


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Φρέντρικ Μπάκμαν (γεν. 1981) είναι ο πιο δημοφιλής σύγχρονος Σουηδός συγγραφέας. Όλα τα μυθιστορήματά του είναι πνευματώδη και συγκινητικά ταυτόχρονα, αποτυπώνουν ιδιαίτερες ιστορίες απλών ανθρώπων και μεταδίδουν μηνύματα ανθρωπιάς και αισιοδοξίας.
Έγινε γνωστός παγκοσμίως χάρη στο μυθιστόρημά του Ένας άνθρωπος που τον έλεγαν Οβ, που μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και έγινε ταινία. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Κέδρος, σε νέα μετάφραση, το 2021. Το μυθιστόρημά του Η γιαγιά μου σας χαιρετά και ζητάει συγγνώμη έγινε bestseller όπου εκδόθηκε και παρέμεινε για πολλούς μήνες στις κορυφαίες θέσεις της λίστας των New York Times. Στα ελληνικά κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Κέδρος και αποτέλεσε την εκδοτική έκπληξη του 2017. Το 2018 από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφόρησε το επίσης bestseller του συγγραφέα, που έχει μεταφραστεί σε 40 γλώσσες, Η Μπριτ-Μαρί ήταν εδώ και το 2019 η νουβέλα του Συμφωνία ζωής.

Tα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε 46 γλώσσες και έχουν πουλήσει συνολικά πάνω από 12 εκατομμύρια αντίτυπα.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΤΡΙΚ ΜΠΑΚΜΑΝ


ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΕΔΡΟΣ 

Τίτλος πρωτοτύπου: Folk med ångest
Κατηγορία: Ξένη Πεζογραφία
ISBN: 978-960-04-5068-2


Σχολιάστε εδώ